• Business

    Ευ. Μυτιληναίος: «Βλέπει» έκρηξη των οικονομικών μεγεθών-Δίνει αυξημένο μέρισμα 0,36 ανά μετοχή

    • NewsRoom

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλης Mytilinaios Group


    Πλώρη για διπλασιασμό των κερδών του μέσα στην διετία 2020-2021 έχει βάλει ο Όμιλος Μυτιληναίος προγραμματίζοντας ταυτόχρονα επενδύσεις ύψους 127 εκατ. ευρώ. Το στίγμα για την πορεία της εταιρείας τα επόμενα έτη έδωσε ο επικεφαλής του Ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους Ελλήνων Θεσμικών, προβλέποντας εκτίναξη των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, υποβοηθούμενων από τις ευνοϊκές εξελίξεις με τις τιμές της αλουμίνας και του πετρελαίου, με διπλασιασμό του τζίρου από 1,5 δισ. ευρώ φέτος, ακόμη και στα 3 δισ. και εκτόξευση των λειτουργικών κερδών στα 400 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά το σύνολο της φετινής χρήσης ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι «το 2019 ξεκινά με τις προϋποθέσεις ο τζίρος από 1,5 δισ. ευρώ φέτος να φτάσει στα 2 δισ., τα λειτουργικά της κέρδη να αυξηθούν από τα 330 εκατ στα 400 εκατ. ευρώ, και η καθαρή κερδοφορία να φτάσει στα 200 εκατ., που σημαίνει γύρω στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή». Ταυτόχρονα, πολύ θετικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του δανεισμού, που θα μειωθεί φέτος σε 444 εκατ. ευρώ από 568 εκατ. πέρυσι, με στόχο το 2019 να πέσει ακόμη και κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ. Επίσης, προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 127 εκατ. ευρώ.

    Με τα πρώτα σημάδια επιτυχίας της τριπλής συγχώνευσης της Μυτιληναίος με Μέτκα Αλουμίνιον Ελλάδος, Protergia και Protergia Thermo, να έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν καρπούς ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αποκάλυψε ότι το μέρισμα για τη χρήση του 2018 θα είναι αυξημένο στα 0,36 ευρώ, από 0,32 ευρώ του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί χαίρεται ο Μυτιληναίος και τι συζητούσαν Αράπογλου και Μυλωνάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: «Εκτόξευση» κερδών στα 117,7 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυτιληναίος: Επιμένει Ελλάδα – Το νέο τρίπτυχο στρατηγικής

     



    ΣΧΟΛΙΑ