• Business

    Eurolife FFH: αξία έχει να βρισκόμαστε δίπλα στις οικογένειες στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Φέτος τα Χριστούγεννα, η Eurolife FFH ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με το μη κερδοσκοπικό σωματείο SolidarityNow για τη συνέχιση του επιτυχημένου project «ΜΑΜΑ» και για όλο το 2024. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2023 και έτρεξε καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη, είχε σαν στόχο να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει νέες και μέλλουσες μαμάδες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στον νέο ρόλο της ζωής τους.

    Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα και οι συμμετοχές ξεπέρασαν το αναμενόμενο, γι΄ αυτό και οι δύο οργανισμοί αποφάσισαν τη συνέχισή του για δεύτερη συνεχή χρονιά.

    Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ»

    Το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, μέσα από το οποίο οι ωφελούμενες του προγράμματος αλλά και οι σύντροφοί τους έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιστημονική πληροφόρηση για σημαντικά θέματα, επαγγελματική υποστήριξη και εμψύχωση, ώστε να κάνουν με αυτοπεποίθηση τα πρώτα τους βήματα ως γονείς.

    Μέχρι στιγμής, πάνω από 210 νέοι και μελλοντικοί γονείς έχουν ωφεληθεί από τις δράσεις του προγράμματος, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλάμβαναν πάνω από 75 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με εξειδικευμένους επιστήμονες, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, επάνω στην προετοιμασία των εγκύων αλλά και σε θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη των νηπίων, τη διατροφή και τη γονεϊκότητα, 3 ομαδικές δράσεις και εργαστήρια σε χώρους της Θεσσαλονίκης, συμμετοχή της ομάδας του «ΜΑΜΑ» στο μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ της πόλης, 5 Instagram lives με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων και ποικιλόμορφη θεματολογία, αλλά και διοργάνωση 2 book clubs σε τοπικά βιβλιοπωλεία, που έγιναν χώρος συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.

    Το πρόγραμμα συνεχίζεται και το 2024

    Με την υποστήριξη της Eurolife FFH για δεύτερη συνεχή χρονιά, το project «ΜΑΜΑ» θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά και για όλο το 2024, αγκαλιάζοντας ακόμα περισσότερες μαμάδες και νέους γονείς. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί μέσα από την προσθήκη ακόμα περισσότερων ενημερωτικών δράσεων με επαγγελματίες υγείας και συνεργασίες με φορείς υποστήριξης ευάλωτων ομάδων για τη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων, εμπλουτισμό των θεματικών ενοτήτων, υποστήριξη και σε γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας, καθώς και τη δημιουργία έντυπου ενημερωτικού υλικού.

    Για τη Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες στην Ελλάδα, με πρωτοβουλίες που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στις ζωές των παιδιών. Μέσα από την υποστήριξή της στο πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow, ενδυναμώνει την κοινότητα των γονέων, ώστε να μεγαλώσουν υγιή και δυνατά παιδιά.

    Διαβάστε επίσης:
    Υπ. Δικαιοσύνης: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την παροχή κοινωφελούς εργασίας από τους καταδικασθέντες

    Χατζηδάκης: Θετικό για την ελληνική οικονομία το 2023 – Ακόμα πιο ψηλά το 2024

    AEGEAN Santa Crew: H χριστουγεννιάτικη εθελοντική δράση της AEGEAN για παιδιά και ηλικιωμένους σε 8 πόλεις της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ