• Τράπεζες

    Eurobank: Πρόσκληση σε 35.000 δανειολήπτες για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας τους

    • NewsRoom
    Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του Frontier στην doValue - Ακολουθεί η μετακίνηση 150 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας

    Θόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός πρόεδρος doValue Greece


    Σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση των 35.000 δανειοληπτών πελατών της που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας ξεκινά η Eurobank.

    Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο να ενημερωθούν όλοι οι πελάτες της τράπεζας, η Eurobank θα επικοινωνήσει μαζί τους είτε με sms είτε με επιστολές.

    Όπως αναφέρει μάλιστα αρμόδιο στέλεχος, η τράπεζα θα καλέσει και τους 35.000 πελάτες της που έχουν δάνειο με εγγύηση πρώτη κατοικία.

    Με την επικοινωνία αυτή ενημερώνει τους πελάτες ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου 4605 και μπορούν να υποβάλουν αίτημα ένταξής τους ή, εφόσον θέλουν, να επισκεφθούν ένα κατάστημα Eurobank όπου εξειδικευμένο στέλεχος της τράπεζας θα τους βοηθήσει στην ολοκλήρωση και υποβολή της αίτησής τους.

    Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί εξειδικευμένη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (Help Desk)  για τους πελάτες που θέλουν να ολοκληρώσουν την αίτηση από το χώρο τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κατάστημα.

    Εν συνεχεία, η τράπεζα θα επικοινωνήσει εκ νέου με όσους πελάτες της έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης, χωρίς όμως να την ολοκληρώσουν προκειμένου να τους προσφέρει τυχόν βοήθεια που ενδεχομένως χρειάζονται για την υποβολή της.

    Όπως αναφέρει αρμόδιο στέλεχος, τα πρώτα μηνύματα από την έναρξη της πρωτοβουλίας ενημέρωσης είναι ενθαρρυντικά.

    Ένα ποσοστό 60%-70% των πελατών της τράπεζας δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή αιτήματος ένταξης στο Νόμο, που σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

    Σημειώνεται ότι στις 26/8/2019 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δέχεται τις αιτήσεις των δανειοληπτών είχαν εισέλθει 76.000 χρήστες και είχαν ξεκινήσει διαδικασία αίτησης 16.000 χρήστες. Σύμφωνα δε με τα τελευταία στοιχεία, στις 9/9/2019 οι χρήστες ανέρχονταν σε 99.000 και διαδικασία αίτησης έχουν ξεκινήσει 20.000 χρήστες.

    Την κίνηση είχε προαναγγείλει προ ημερών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης, ο οποίος έχει και την ευθύνη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας, λέγοντας ότι «τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε επιστολές στους δανειολήπτες που εμπίπτουν στα κριτήρια υπαγωγής του νέου νόμου, το συνολικό χρέος των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 2 δισ. ευρώ, με σκοπό την πληρέστερη δυνατή ενημέρωσή τους σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος. Ηδη με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγκαινιάσαμε στις αρχές Ιουλίου ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των πελατών μας μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων και τώρα θα γίνει και η ενημέρωση όλων όσοι μπορούν να ενταχθούν στον νέο νόμο για την προστασία της κύριας κατοικίας τους».

    Μάλιστα, ο κ. Καλαντώνης εκτίμησε ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα αυξηθεί σημαντικά από τον Σεπτέμβριο, διαβεβαιώνοντας ότι η Eurobank θα ανταποκριθεί στο 100% των αιτήσεων που θα δεχθεί σε πολύ σύντομο χρόνο.

    Επιπλέον, η βελτίωση όσον αφορά τη μείωση της γραφειοκρατίας, όπως η απόφαση άρσης της υποχρέωσης προσκόμισης του πιστοποιητικού βαρών από τα υποθηκοφυλακεία κατά την αίτηση, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο.



    ΣΧΟΛΙΑ