• Business

    Eunice: Τι σηματοδοτεί η αδειοδότηση για υβριδικές μονάδες σε Δονούσα, Λέρο, Ανάφη, Φούρνους

    Γιώργος Πεχλιβανίδης, Τεχνικός Διευθυντής EUNICE


    Ο όμιλος της Eunice, o oποίος ανέπτυξε το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Τήλου, ανακοίνωσε ότι  εγκρίθηκαν από τη ΡΑΕ οι άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Υβριδικούς Σταθμούς σε 4 ακόμη νησιά, συνολικής εγγυημένης ισχύος 2,5 MW.

    Πρόκειται για τα νησιά της Ανάφης, τη Δονούσα, τη Λέρο και τους Φούρνους, στα οποία θα εφαρμοστεί το ίδιο τεχνολογικό μοντέλο, που χρηματοδότησε, ανέπτυξε και εγκατέστησε η Eunice στην Τήλο. Η αδειοδότηση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακοίνωση για τον πράσινο Αη-Στράτη από την ΤΕΡΝΑ αλλά και την ανακοίνωση της Volkswagen για τα σχέδια για την Αστυπάλαια, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα μικρά νησιά, που μπορούν τα επόμενα χρόνια να είναι πράσινα, έξυπνα και αυτόνομα ενεργειακά.

    Υπενθυμίζεται ότι η Eunice, για το έργο στην Τήλο,  υπέγραψε και την πρώτη στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, Σύμβαση Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας από Υβριδικό Σταθμό, με το ΔΕΔΔΗΕ.  Αντίστοιχη αδειοδοτική διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους νέους ΥΒΣ στα τέσσερα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, καθώς οι τεχνολογικές καινοτομίες, που εφαρμόζονται με απόλυτη επιτυχία στον ΥΒΣ της Τήλου, αποτελούν αφετηρία και σημείο αναφοράς για όλες τις νέες επενδύσεις του oμίλου και ορόσημο για την Ελλάδα, με Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αναγνώριση.

    Στόχος της Eunice είναι τα τέσσερα αυτά νησιά να γίνουν τα νέα “έξυπνα”, πράσινα και ενεργειακά αυτόνομα νησιά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την εταιρεία σε αυτά θα εφαρμοστεί πλήρως το τεχνολογικό μοντέλο, που χρηματοδότησε, ανέπτυξε και εγκατέστησε ο όμιλος Eunice Energy Group (EEG) στο νησί της Τήλου, το μόνο σε λειτουργία έργο, το οποίο έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση και έχει καθιερωθεί στην τεχνολογική πρωτοπορία παραγωγής καθαρής ενέργειας, από τον αέρα και τον ήλιο.

    Σημειώνεται ότι ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG)  αναπτύσσει ελληνική  τεχνογνωσία  για την κατασκευή και εκμετάλλευση υβριδικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, πρωτοστατεί στην εξέλιξη του απαραίτητου λογισμικού για την πρόβλεψη και τη διαχείριση της παραγωγής, ζήτησης και αποθήκευσης ενέργειας.

    Δραστηριοποιείται όμως και στην προμήθεια και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η θυγατρική εταιρία του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG), η EUNICE TRADING με τον διακριτικό τίτλο WE ENERGY, κατατάχθηκε για το 2019 στην κορυφή της πράσινης ενέργειας, διαθέτοντας στους πελάτες της σε απόλυτο ποσοστό 100% πράσινη καθαρή  ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές (μείγμα 100% από ανανεώσιμες πηγές), σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

    Σε συνδυασμό με το μοναδικό στη χώρα ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής ανεμογεννητριών, ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) έχει θέσει ισχυρές βάσεις για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα της ενέργειας να τον κατατάσσει στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής και διεθνούς ενεργειακής τεχνολογίας, με ελληνική σφραγίδα και υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία.

    Πρόκειται για το τεχνολογικό μοντέλο του πρώτου Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής σε λειτουργία στο νησί της Τήλου, που ενσωματώνει το καινοτόμο σύστημα S4S (STORAGE FOR SUSTAINABILITY, SMART GRID, SOLUTIONS, SECURITY), το οποίο έχει αναπτύξει και εφαρμόζει η Eunice για την ψηφιακή αυτοπαραγωγή, αποθήκευση και την έξυπνη διαχείριση της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

    Πιο συγκεκριμένα η τεχνολογική καινοτομία S4S του oμίλου  Eunice μπορεί να συνδυάσει διαφορετικές πηγές ενέργειας ΑΠΕ, με αποθήκευση. Επιπλέον, εφαρμόζει μετεωρολογικά, τεχνικά, δεδομένα φόρτισης, αποθήκευσης και λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίσει αδιάλειπτη τροφοδοσία, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Με πραγματικά πλέον δεδομένα, στρατηγικός στόχος του ομίλου Eunice  είναι η διάχυση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας έργου και η αναπαραγωγή του μοντέλου S4S στα νησιά Ανάφη, Δονούσα, Λέρο και Φούρνους Κορσεών.

    Οι Υβριδικοί Σταθμοί του ομίλου Eunice  στο Αιγαίο εξασφαλίζουν την ουσιαστική απεξάρτηση των νησιών από το πετρέλαιο και την ηλεκτροδότησή τους από το πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό τους, που παραμένει σήμερα ανεκμετάλλευτο. Επίσης βελτιώνουν την ενεργειακή ασφάλεια των νησιών, αξιοποιώντας καινοτόμες ενεργειακές τεχνολογίες, όπως τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, οι έξυπνοι μετρητές και τα προηγμένα συστήματα διαχείρισης της ενέργειας, που οδηγούν στην ενεργειακή αυτονομία των νησιών και των ίδιων των καταναλωτών, με στόχο να γίνουν NetProsumers, με μεγάλα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

    H συνεργασία με την Blink

    Ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) έχει πραγματοποιήσει συμφωνία της με την Blink Charging Co., USA για τη δημιουργία κοινοπραξίας με το όνομα Blink Europe, και την είσοδό της στην αγορά ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, με αφετηρία την Ελλάδα.

    Η χρήση ενέργειας που προέρχεται από ΑΠΕ στην καθημερινότητά μας, μέσα από κάθε είδους εφαρμογές, αποτελεί στρατηγικό στόχο του Ομίλου EEG. Η κοινοπραξία Blink Europe πρόκειται να δημιουργήσει ένα δίκτυο σταθμών ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εφαρμόζοντας μια καινοτομία. Η καθαρή ενέργεια που η EEG παράγει στην Ελλάδα από Ανανεώσιμες Πηγές είναι η νέα κινητήριος δύναμη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την πράσινη οικονομία πρώτα στη χώρα μας και σύντομα σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

    Ποια είναι η Eunice

    H Eunice είναι ελληνική εταιρεία που διαθέτει σε λειτουργία αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα σε όλη την Ελλάδα.

    Διαθέτει έργα συνολικής ισχύος περίπου 650MW που βρίσκονται σε στάδιο αδειοδότησης. Ξεχωρίζει το AIGAIO Project, ένα έργο αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος 582MW, αναπτύσσεται σε ακατοίκητες νησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος.

    Ολοκλήρωσε & λειτουργεί τον ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στο νησί της Τήλου για την ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού. Ο Υβριδικός Σταθμός αποτελεί το πρώτο και μοναδικό έργο στην Ελλάδα με σύμβαση για την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από υβριδικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

    Σε συνεργασία με τη Blink Charging Co. (NASDAQ: BLNK, BLNKW) μία από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, δημιούργησαν την Κοινοπραξία Blink Charging Europe, για την είσοδό της στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, με αφετηρία την Ελλάδα.

    Διαθέτει σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής μικρής ανεμογεννήτριας EW16 θέτις 50kW, EUNICE WIND στη Μάνδρα Αττικής όπου επίσης κατασκευάζονται οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα Smart Home Devices.

    Δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της WE ENERGY. Εξελίσσει κι εφαρμόζει το σύστημα Ολικής Ενεργειακής Αυτοδιαχείρισης S4S που μετατρέπει τον καταναλωτή σε παραγωγό και διαχειριστή της κατανάλωσής του κι εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία σε απομακρυσμένες περιοχές  και απασχολεί 75 άτομα με υψηλές δεξιότητες σε όλους τους τομείς ανάπτυξης των ΑΠΕ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ