• Business

    Εθνική Ασφαλιστική: Οι δεσμεύσεις της διοίκησης έναντι των υποψηφίων επενδυτών

    • Ευγενία Τζώρτζη
    εθνικη ασφαλιστικη

    Εθνική Ασφαλιστική


    Υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων έως και 12,8% την προσεχή 4ετία, αλλά και διανομή μερίσματος στους νέους μετόχους «υπόσχεται» το επενδυτικό πλάνο που έχει συντάξει η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής ενόψει της πώλησης του 80% της εταιρείας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2019.

    Το επιχειρησιακό πρόγραμμα της εταιρείας βασίζεται σε ένα φιλόδοξο πλάνο, που προβλέπει ώθηση στις ασφαλιστικές εργασίες σε συνδυασμό με σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας μέσα από συνδυασμό μέτρων, όπως η μαζική πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του τραπεζικού δικτύου, αλλά και η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των νοσοκομειακών προγραμμάτων, που βαρύνεται από ισόβιες δεσμεύσεις έναντι των ασφαλισμένων.

    Το τραπεζικό δίκτυο καλείται να αυξήσει την αποδοτικότητά του, αυξάνοντας τις πωλήσεις ασφαλιστικών προγραμμάτων από τα 123 εκατ. ευρώ στα 336 εκατ. ευρώ, δηλαδή με ετήσιο ρυθμό 22,2% την προσεχή τετραετία. Η έμφαση θα δοθεί στις πωλήσεις προγραμμάτων ζωής εφάπαξ καταβολής, που αποτελούν τον κύριο όγκο των εργασιών, αλλά προσπάθεια θα πρέπει να δοθεί και στις πωλήσεις προγραμμάτων περιοδικών καταβολών.

    Συνολικά το πλάνο της εταιρείας προβλέπει ότι τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν από τα 601 εκατ. ευρώ το 2018 στα 1.047 εκατ. ευρώ το 2023, ότι η αποτελεσματικότητα της εταιρείας, δηλαδή το τεχνικό αποτέλεσμα θα βαίνει βελτιούμενο από τα 135 εκατ. ευρώ στα 187 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο ενώ τα έξοδα της εταιρείας θα παραμένουν σταθερά.

    Στο βαθμό που το επιχειρησιακό πλάνο πετύχει, τα κέρδη προ φόρων θα αυξηθούν από τα 63 εκατ. ευρώ το 2018 στα 116 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ το αποτέλεσμα μετά από φόρους θα υπερτριπλασιαστεί και θα ανέλθει από τα 28 εκατ. ευρώ το 2018 στα 90 εκατ. ευρώ το 2023.



    ΣΧΟΛΙΑ