• Business

    Έσοδα 600 εκατ. ευρώ το 2021 με επενδύσεις 80 εκατ. θέτει στόχο η Quest Holdings

    Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Ομίλου Quest

    Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Ομίλου Quest


    Υψηλούς στόχους ανάπτυξης θέτει η Quest Holdings σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χθες στην παρουσίαση που έκανε η διοίκησή της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

    Για την τετραετία 2018-2021 οι επενδύσεις της θα διαμορφωθούν σε 80 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ευρώ ήταν την τριετία 2015 – 2017) ενώ τα έσοδα το 2021 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 600 εκατ. ευρώ (436 εκατ. το 2017) ποσό που θα είναι αυξημένο σε σχέση με το 2016 κατά 50%. Την τελευταία πενταετία (2013-2017) ο όμιλος σημείωσε αύξηση εσόδων 10% και αύξηση EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 30%.

    Βασικός τομέας του ομίλου Quest παραμένει η τεχνολογία (ICTπροϊόντα) τα οποία συνεισφέρουν και το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων (216 εκατ. ευρώ πέρσι) από τις εταιρείες Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line και iStorm. Ακολουθούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (98 εκατ. ευρώ) από την ACS – Courier οι υπηρεσίες πληροφορικής (83 εκατ. ευρώ) από την Unisystems οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (38 εκατ.) από την Cardlink και η ενέργεια η οποία ακόμα συνεισφέρει ένα πολύ μικρό μέρος των εσόδων (1 εκατ. ευρώ το 2017).

    Ο πρόεδρος του ομίλου Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στους αναλυτές για τη στρατηγική του υπογράμμισε πως «έχουμε επιλέξει το μοντέλο της εταιρείας συμμετοχών και μας ενδιαφέρει να αυξάνουμε συνεχώς τις οικονομικές μας επιδόσεις προσφέροντας ικανοποιητικές αποδόσεις στους μετόχους μας δημιουργώντας έναν Όμιλο που θα στηρίζεται στα στελέχη του και στη λειτουργική αριστεία. Από τις πέντε εταιρείες του Ομίλου, τις τρεις τις έχουμε εξαγοράσει προσθέτοντας στη συνέχεια αξία και ηγούμαστε στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Μπορούμε να αγοράζουμε εταιρείες, ή και να ρευστοποιούμε κάποιες από αυτές, αν το κρίνουμε σκόπιμο».

    Το μέρισμα που θα διανείμει για την τρέχουσα χρήση η Quest θα είναι 0,38 ευρώ έναντι 0,34 ευρώ για το 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: Ταμβακάκης, Lapin και Ζαχαρίου χτίζουν τη «νέα Folli Follie»-Ολο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο ρόλος της FPS στη συγχώνευση Eurobank – Grivalia

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό και εάν είναι έκπληξη: Ποιος τραπεζίτης είναι έτοιμος να κάνει Business με τη … Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ