• Business

    ESM: Ξεκινά η εκταμίευση της δόσης μετά το γερμανικό «ναι»

    • NewsRoom
    ESM

    ESM


    Με σημερινή ανακοίνωση του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) προαναγγέλλει την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά τη χθεσινή έγκριση που έδωσε η γερμανική Βουλή.

    Ο ESM σε σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι σήμερα η Κομισιόν υπέγραψε (όπως προβλέπεται) το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που λήγει σε λίγες ημέρες, την 21η Αυγούστου. Ανάλογη υπογραφή αναμένεται και από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ESM, η Σύνοδος των Διοικητών της 12ης Ιουλίου αποφάσισε την έγκριση του Συμπληρωματικού Μνημονίου (τότε όμως υπήρχε η επιφύλαξη της γερμανικής πλευράς λόγω του ΦΠΑ).

    Έτσι αναφέρεται ότι το μνημόνιο “εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των Διοικητών την 1η Αυγούστου 2018 μετά την ολοκλήρωση των εθνικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών”.

    Επισημαίνεται επίσης ότι “σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε εξ ονόματος του ESM το Συμπληρωματικό Μνημόνιο, το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2015 και επικαιροποιήθηκε για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018”. Η κίνηση αυτή όπως αναφέρεται “ανοίγει τον δρόμο στο Διοικητικό Συμβούλιο να εγκρίνει την εκταμίευση της 5ης δόσης, κάτι που σχεδιάζεται αν γίνει τις επόμενες ημέρες”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την δόση 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ESM: «Πράσινο φως» από Γερμανία για να εκταμιευθούν τα 15 δισ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί το γερμανικό Spiegel ανακήρυξε τον Τσίπρα «νικητή της ημέρας»



    ΣΧΟΛΙΑ