ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλλαγές στην φορολοταρία εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον των φορολογουμένων.
Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο σύστημα των κληρώσεων, τον αριθμό των τυχερών, αλλά και τα έπαθλα.
Το διαθέσιμο κονδύλι, πάντως, παραμένει στα 12 εκατ. ευρώ.
Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνονται δημόσιες κληρώσεις, σε τηλεοπτική μετάδοση.
Το δεύτερο, να πυκνώσουν οι κληρώσεις, έτσι να μην ξεχνιούνται από τους φορολογούμενους.
Η τρίτη σκέψη είναι να περιοριστεί ο αριθμός των τυχερών, κάτι που αυτομάτως θα ανεβάσει το έπαθλο π.χ. στις 2.000 ευρώ.
Η τέταρτη και πιο… ελκυστική σκέψη είναι να κληρώνονται και είδη π.χ. αυτοκίνητα ή ακόμα και ακίνητα, όπως δηλαδή συμβαίνει π.χ. στην Πορτογαλία.
Τεχνικές δυσκολίες αναμφίβολα υπάρχουν, όπως τα βάρη που συνοδεύουν τα κατασχεμένα από το Δημόσιο ακίνητα, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών επιμένουν ότι τα προβλήματα αυτά είναι αντιμετωπίσιμα.
Αρμόδιες πηγές, σημειώνουν, πάντως, ότι και αυτές οι βελτιώσεις δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αναμένεται άμεσα, αλλά στην πορεία των επόμενων μηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καιρός: Με νεφώσεις και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα
- Ιράν: Νέος Ανώτατος Ηγέτης ο γιος του Χαμενεΐ, Μοτζτάμπα – Ομοβροντία πυραύλων εναντίον του Ισραήλ – Νέα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν (Live upd)
- Ιστορικό άλμα 30% στις τιμές πετρελαίου – Γκρεμίζονται οι αγορές σε Τόκιο -6,7% και Κορέα -7%, βουτιά πάνω από 3% στα futures του Dax
- Winners & Losers: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του μήνα που πέρασε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.