• Business

    Ερχεται…νέος πλειστηριασμός για το Athens Ledra από την Alpha Bank – Ιδιαίτερα χαμηλό το τίμημα

    Athens Ledra


    Με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών ο τέταρτος, κατά σειρά, πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Athens Ledra, από την Alpha Bank, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του, η οποία την άνοιξη θα ολοκληρώσει ένα χρόνο.

    Στις προηγούμενες πλειοδοτικές διαδικασίες το τίμημα εκκίνησης του ξενοδοχείου άρχισε από τα 48 εκατ. ευρώ

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τον περασμένο Μάιο και ήδη έχουν γίνει τρεις πλειστηριασμοί, όλοι άγονοι: ο πρώτος  είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, ακυρώθηκε όμως λόγω της εισβολής μελών του Eνιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, ενώ ο δεύτερος στις 21 Σεπτεμβρίου είχε κηρυχθεί άγονος λόγω απουσίας υποψήφιων αγοραστών. Το ίδιο συνέβη και στον τελευταίο στις 7 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το υψηλό τίμημα λειτούργησε αποτρεπτικά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους επιχειρηματίες. Δεδομένου ότι η τοποθεσία του Athens Ledra θεωρείται ευνοϊκή (πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας και σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), όπως συμπληρώνουν επιχειρηματίες του χώρου, η μείωση της τιμής εκκίνησης δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες για την πώληση της μονάδας.

    Το “αγκάθι” βέβαια των χρεών παραμένει. Εκτός του ότι το ξενοδοχείο χρήζει εκτενούς ανακαίνισης, οι τραπεζικές οφειλές της διαχειρίστριας και ιδιοκτήτριας εταιρείας Άστυ της οικογένειας Παρασκευαΐδη υπολογίζεται πως ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ. Πάνω από 9 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές προς το ΙΚΑ και 800 χιλ. οι απαιτήσεις των εργαζομένων.

    Οι τελευταίοι, μετά και το τελευταίο “ναυάγιο” στη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου την Τετάρτη βρίσκονται στον αέρα. Και αυτό γιατί δεν έλαβαν καμία δέσμευση από την υπουργό για τα δύο βασικά τους αιτήματα, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων από τον περασμένο Μάρτιο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους υπό το νέο καθεστώς, όταν και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία.

    Ταυτόχρονα, όσο περνούν οι ημέρες, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης εξαγοράς από Κινέζους επενδυτές, όπως είχε αρχικά ακουστεί πριν τη διενέργεια του τρίτου πλειστηριασμού. Η οικογένεια Παρασκευαϊδη- ιδιοκτήτρια του Athens Ledra- φερόταν να έχει έρθει σε επαφή με κινεζικό όμιλο που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο των ξενοδοχείων, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε συμφωνηθεί η καταβολή προκαταβολής στις αρχές του Δεκεμβρίου, κάτι που τελικά δεν έγινε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις – Μητσοτάκης σε Τσίπρα: “Μην κλείσεις την αξιολόγηση, πάμε σε εκλογές” (video)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Αναζητά κεφάλαια από την αγορά (και) η Diana Containerships



    ΣΧΟΛΙΑ