• Business

    Epsilon Net: Αναζητά εξαγορές και επενδύει έως 15 εκατ. στη διετία – Η μεγάλη ευκαιρία στην ηλεκτρονική τιμολόγηση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    epsilon net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Δυναμικό πλάνο ανάπτυξης, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις προοπτικές που υπάρχουν για να διευρύνει το αποτύπωμά της δρομολογεί η Epsilon Net, η οποία ετοιμάζεται να «μεταπηδήσει» στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις 12 εκατ. έως 15 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία, στοχεύοντας στην αύξηση των πωλήσεών της.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Γιάννη Μίχο, ένα μεγάλο κομμάτι των επενδύσεων περίπου 50% αναμένεται να διατεθεί για εξαγορές μικρότερων που θα προσδώσουν αξία και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη της Epsilon Net. «Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε συνεργασίες και συμμετοχές σε εταιρείες πληροφορικής με αυστηρά καθορισμένα κριτήρια, για να επεκταθούμε σε μια σειρά από αγορές που ενδιαφέρουν την εταιρεία», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.

    Όπως ανέφερε ο κ. Μίχος, η εταιρεία βρίσκεται σε ώριμη φάση και καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση να αναπτύξει τα μερίδια αγοράς, εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην μετά  Covid-19 εποχή αλλά και τις νέες καινοτόμες και χρηστικές εφαρμογές/προϊόντα που έχει λανσάρει.

    Μια μεγάλη ευκαιρία, είπε, είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία που θα πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις, μετά και την θεσμοθέτησή τους από την ΑΑΔΕ. Περίπου 150-200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτίμησε, θα προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια στην μηχανοργάνωσή τους καθώς πέραν της ανάγκης εκσυγχρονισμού παρέχονται και ειδικά φορολογικά κίνητρα από την Πολιτεία.

    Καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια επέκτασης στην ελληνική αγορά αναμένεται να παίξουν και πάλι τα λογιστικά γραφεία τα οποία αποτελούν σταθερά διαχρονικούς πελάτες της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Μίχο, η Epsilon Net είναι καλά τοποθετημένη χάρη στις επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε την τελευταία πενταετία για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Στον σχεδιασμό βρίσκεται και η επέκταση στο εξωτερικό, όπου και εκεί υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη διείσδυση καθώς ακόμη και οι ώριμες αγορές έχουν ανάγκη να εκσυγχρονισθούν ψηφιακά. Στο πλάνο είναι και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, και σε έργα που αφορούν για παράδειγμα την μηχανογράφηση της μισθοδοσίας του Δημοσίου.

    Άνοδος και μέσα στο lockdown

    Σχολιάζοντας την πορεία στη διάρκεια του lockdown, ο κ. Μίχος υπογράμμισε πως η εταιρεία διατήρησε την ανοδική πορεία που είχε από την περασμένη χρονιά και τόνισε πως το θετικό μομέντουμ συνεχίζεται και μετά την άρση των περιορισμών. Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για τα φετινά αποτελέσματα αλλά και γενικότερα για την πορεία τα επόμενα χρόνια, λέγοντας πως διακρίνει μια διάθεση των εταιρειών που συνεργάζεται να εργαστούν για την ανάκαμψη της αγοράς.

    Αναφορικά με την μερισματική πολιτική, ο κ. Μίχος σημείωσε ότι ακόμη και αυτά τα δύσκολα χρόνια η εταιρεία προσπάθησε να διατηρήσει μια σταθερή πολιτική επιβράβευσης των μετόχων ενώ στάθηκε στη βούληση της διοίκησης να ενισχύσει την ανταμοιβή των μετόχων τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν σχεδιάζεται να δικαιούνται μέρισμα και από τα κέρδη του 2019. «H εταιρεία κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή της και χρειάζεται πιστούς και ευχαριστημένους μετόχους, παράλληλα με την ισχυρή χρηματοοικονομική της βάση», είπε χαρακτηριστικά.

    Να σημειωθεί πως η Epsilon Net ξεκινά στις 8 Ιουλίου τη Δημόσια Προσφορά στο ΧΑ, προκειμένου να ενταχθεί στην Κύρια Αγορά, από την Εναλλακτική που βρίσκεται σήμερα. Η εταιρεία διατηρεί δίκτυο 30.000 πελατών, απασχολεί 367 εργαζομένους και διατηρεί 300 συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα. Το 2019 έκλεισε με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 17,98 εκατ. ευρώ (από 16,23 εκατ. ευρώ το 2018), τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 3,26 εκατ. ευρώ (από 2,38 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη στα 1,41 εκατ. ευρώ (από 1,04 εκατ. ευρώ).



    ΣΧΟΛΙΑ