• Business

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Κρίσιμη συνεδρίαση για Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Όλο το ενδιαφέρον των εγχώριων και ξένων χρηματιστηριακών παικτών και τραπεζιτών είναι συγκεντρωμένα πάνω σε 2 πρόσωπα. Στον  επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χ. Γκότση και στον επικεφαλής της Folli Folle Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Φημολογείται ότι κατά την διάρκεια της χθεσινή ημέρας οι δυο άνδρες συζήτησαν τηλεφωνικώς για την περίφημη υπόθεση, χωρίς όμως να διαρρεύσουν πληροφορίες για το τι ακριβώς διημείφθη. 

    Όμως σήμερα αναμένεται η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη πρωί, και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να έχει ως αντικείμενο συζήτησης την υπόθεση Folli Follie. 

    Χθες δεν υπήρξε συνάντηση του CEO της FFG, Τζ. Κουτσολιούτσου, με το προεδρείο της Επιτροπής. Ο επικεφαλής του ομίλου συναντήθηκε με στελέχη του ομίλου, στα κεντρικά της FFG στον Άγιο Στέφανο, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς και με τις τράπεζες  που έχουν δανειοδοτήσει την εταιρεία. 

    Όπως επεσήμανε χθες το mononews ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή σε ελληνικό έδαφος, με κυρίαρχο στοχο να αντιμετωπίσει, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, τις συνέπειες του “σεισμού” QCM.

    Υπό το πρίσμα της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie στο Χ.Α. και της γνωστοποίησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η εισηγμένη “δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις”, το εγχείρημα κρίνεται ότι διαθέτει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας.

    Από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την ΕΥ που πραγματοποιεί τον οικονομικό έλεγχο επί των λογιστικών καταστάσεων της FFG. 

    Η πορεία και η έκβαση του ελέγχου που πραγματοποιεί η ΕΥ είναι, ξεκάθαρα, κομβική για την όποια τροπή λάβει η υπόθεση και θα κρίνει τους χειρισμούς που μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν καθώς και τις αποφάσεις που θα ακολουθήσουν για τον καταλογισμό ευθυνών, σε όλα τα επίπεδα, θεσμικά και εταιρικά.

    Και αυτό διότι στην αγορά υπάρχει έντονη φημολογία περί δικαστικών παρεμβάσεων καθώς και για το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του ομίλου, φημολογία που εντείνεται όσο η εταιρεία τελεί, σύμφωνα με την Ε.Κ., σε αδυναμία να παραθέσει προς τις εποπτικές αρχές τα στοιχεία που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις. 

    Η υπόθεση FFG έχει πλέον προσλάβει μεγάλες διαστάσεις και ήδη υπάρχει έντονη ανησυχία σε κυβερνητικό επίπεδο για τη ζημία που προκλήθηκε και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει.

    Την ίδια στιγμή, η εικόνα των δύο ομολόγων της FFG είναι συντριπτική, καθώς το πιο πρόσφατο, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2017 έφθασε να διαπραγματεύεται ακόμη και στο 30% της ονομαστικής του αξίας. 

    Αντίστοιχα, το ομόλογο που εκδόθηκε το 2014, μετατρέψιμο σε μετοχές, έφθασε να διαπραγματεύεται στο 62% της ονομαστικής του αξίας. 

    Παράλληλα, σε διάστημα τριών εβδομάδων, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μειώθηκε κατά 700 εκατ. ευρώ, με την τελευταία αποτίμηση πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης να ανέρχεται στα  321 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ