• Business

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση της «Στάδιο 2020» από την ΤΕΜΕΣ και τον Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο

    • NewsRoom

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος


    Την ομόφωνη έγκρισή της στην συνεργασία της ΤΕΜΕΣ, του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, με τον Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο για την απόκτηση από κοινού της Στάδιο 2020 έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Η Επιτροπή ενέκρινε τις συγκέντρωσης επιχειρήσεων που αφορούν την απόκτηση κοινού έλεγχου από τις δύο πλευρές επί της  «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία έχει ως σκοπό τη λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων για την εκμάθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού: 

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 23/12/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 724/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 23/10/2020 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού έλεγχου από τις «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία» με δ.τ. «Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε.» και, τον Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο επί της εταιρείας με την επωνυμία «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

    Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά λειτουργίας και εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ