• Business

    ΤΕΜΕΣ – AUTOHELLAS: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της Sportland

    • NewsRoom

    Ευτύχης Βασιλάκης – Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος


    Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Sportland καθώς δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις αγορές που αφορά.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

    «Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (τμήμα) στις 26 Νοεμβρίου 2021, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με τα άρθρα 5 έως 10 του ν. 3959/2011, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρίας “SPORTSLAND ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΠΟΡ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, από τις εταιρίες “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και “AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, μέσω απόκτησης του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας “SPORTSLAND ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΠΟΡ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” από την εταιρία “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

    Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, της από 16.09.2021 γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, καίτοι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

    Διαβάστε επίσης:

    Κλουκίνας-Λάππας: Αύξηση 39,34% στα κέρδη EBITDA στο εννεάμηνο

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο Παναγιώτης Λώλος νέο μέλος του ΔΣ και νέος Γενικός Διευθυντής του κλάδου χαλκού



    ΣΧΟΛΙΑ