• Business

    Επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα για τον Αντώνη Τζωρτζακάκη – Πώς αντέδρασε η αγορά στην παραίτησή του

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αντώνης Τζωρτζακάκης


    Η παραίτηση χθες του Αντώνη Τζωρτζακάκη από την θέση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξάφνιασε την τηλεπικοινωνιακή αγορά.

    Ο ίδιος δεν έκανε κάποια δήλωση για τους λόγους της παραίτησής του, ωστόσο, η εκτίμηση είναι ότι θα τον δούμε σύντομα να αναλαμβάνει κάποια υψηλή θέση στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου Φαιστός (καινοτομία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) που θα συμβάλει στη δημιουργία οικοσυστήματος εφαρμογών που θα τρέξουν πάνω από τα δίκτυα 5G.

    Ο κ. Τζωρζακάκης, επί χρόνια ανώτερο στέλεχος ιδιωτικών εταιρειών, μέχρι που ανέλαβε τη θέση του ΓΓΤΤ, χωρίς να έχει πρόθεση να ασχοληθεί περαιτέρω με δημόσιες θέσεις ή την πολιτική, χαίρει εκτίμησης στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και με την εμπειρία του βοήθησε σημαντικά στο έργο της Γραμματείας σε αγαστή συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

    Κατά το διάστημα της παραμονής του στη θέση της ΓΓΤΤ, μεταξύ άλλων, σχεδιάστηκε και υλοποιείται η εθνική στρατηγική για το 5G, ενώ ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η προπαρασκευαστική δραστηριότητα προκειμένου να πραγματοποιηθεί εντός του 2020 ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του σχετικού φάσματος, με μια σειρά αναγνωρισμένων καινοτομιών για την ταχεία ανάπτυξη των νέων δικτύων 5G, καθώς και για την δημιουργία οικοσυστήματος μέσω κατάλληλων επενδυτικών εργαλείων.

    Επίσης, ολοκληρώθηκε και ενσωματώθηκε λειτουργικά στην Πολιτική Προστασία το σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης «112», δόθηκε σε λειτουργία σε χρόνο μικρότερο των 24 ωρών η υπηρεσία SMS «13033», για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις κατά την περίοδο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων. Η υπηρεσία αναγνωρίστηκε από τον ΟΟΣΑ αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως βέλτιστη πρακτική που ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις ψηφιακές υπηρεσίες.

    Τη θέση του ανέλαβε ο Αθανάσιος Στάβερης στενός σύμβουλος του κ. Πιερρακάκη από την αρχή της θητείας του στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

    Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa).

    Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο.

    Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing).

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ