• Business

    Επιστροφή στις… ρίζες: Το νέο, φιλόδοξο εγχείρημα του θρύλου των εφοπλιστών John Fredriksen

    John Fredriksen

    John Fredriksen, εφοπλιστής Ship Finance International


    Ο Νορβηγός εφοπλιστής-θρύλος John Fredriksen δεν επαναπαύεται ποτέ. Αυτή τη φορά, συμμετέχει στην κοινοπραξία Arctic Shipping Norway, που από τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία της, παρέχοντας υπηρεσίες ναυλομεσιτών.

    Πρόκειται για μία κοινοπραξία της εταιρείας του Fredriksen, Gevaran Trading, με την επενδυτική τράπεζα Arctic Securities, με έδρα το Όσλο της Νορβηγίας και με μεγάλες φιλοδοξίες που ήδη προκαλούν ανησυχίες στις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ναυλομεσιτών.

    Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Odd Jacob Fritzner, πρώην στέλεχος της Pareto Shipbrokers, που σε δήλωσή του στο TradeWinds τονίζει: «Μετά από λίγους μήνες απουσίας από τις ναυτιλιακές αγορές, όλοι μας έχουμε μεγάλο κίνητρο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το νέο εγχείρημα. Έχουμε μία εξαιρετική ομάδα νέων ναυλομεσιτών με εκτεταμένη γνώση της αγοράς, ένα ευρύ δίκτυο και δύο υποστηρικτικούς μετόχους. Ανυπομονούμε να ενταχθούμε στην οικογένεια της Arctic».

    Αρχικά η εταιρεία, στην οποία ο John Fredriksen και η Arctic συμμετέχουν με ποσοστό 50%, θα επικεντρωθεί στους τομείς του sale-and-purchase και των νεότευκτων, όμως έχει φιλοδοξίες για περαιτέρω ανάπτυξη και σε άλλους τομείς.

    Ο Fredriksen διευκρίνισε πάντως πως η Arctic θα συνεργαστεί με όλες τις άλλες εταιρείες του, αλλά σε αυστηρά ανταγωνιστική βάση.

    Η Arctic Shipping Norway έχει την έδρα της στο κέντρο του Όσλο, στα γραφεία της Arctic Securities, που πρόσφατα επεκτάθηκαν στον τέταρτο όροφο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Όσλο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της City of London Corp, αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο ναυλομεσιτείας στον κόσμο, με μερίδιο 9% της παγκόσμιας αγοράς, και είναι πίσω μόνο από τη Βρετανία (26%) και τη Σιγκαπούρη (16%), ενώ είναι πιο ψηλά από την Αθήνα και τη Σαγκάη, που βρίσκονται στο 6%.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο John Fredriksen επιστρέφει στις… ρίζες του, καθώς ο σημερινός μεγιστάνας ξεκίνησε ταπεινά στα 16 του χρόνια ως αγγελιαφόρος σε μία εταιρεία ναυλομεσιτείας του Όσλο, την Blehr & Tenvig.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/anerchomeno-asteri-ke-dikigoros-ellinon-efopliston-allaxe-stegi/65459



    ΣΧΟΛΙΑ