• Business

    Επικεφαλής εμπορίου ΗΠΑ – Ιαπωνίας: Πράσινο φως στα τσιπ επόμενης γενιάς

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.


    Πράσινο φως στην ανάπτυξη των τσιπ της επόμενης γενιάς, έδωσαν οι επικεφαλής εμπορίου των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

    Όπως μεταδίδει το  Bloomberg, κορυφαίοι εμπορικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας συμφώνησαν να συνεργαστούν για να διερευνήσουν την ανάπτυξη ημιαγωγών νέας γενιάς στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διατήρηση της περιφερειακής οικονομικής τάξης.

    Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα στο Ντιτρόιτ την Παρασκευή και δήλωσε ότι τα ερευνητικά κέντρα τσιπ στις δύο χώρες θα ενθαρρυνθούν να δημιουργήσουν έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη τεχνολογικών και ανθρώπινων πόρων, σύμφωνα με κοινή δήλωση. Θα συνεργαστούν επίσης για την επίλυση των γεωγραφικών συγκεντρώσεων παραγωγής που υπονομεύουν την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών.

    Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που οι δεσμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, έχουν επιδεινωθεί, με τις πολιτικές για τα τσιπ και τους ελέγχους των εξαγωγών να συγκαταλέγονται μεταξύ των ακανθώδων ζητημάτων. Η Ραϊμόντο συναντήθηκε επίσης με τον Κινέζο ομόλογό της Βανγκ Βεντάο αυτή την εβδομάδα, όπου συμφώνησαν να ενισχύσουν τις επικοινωνίες, ακόμη και όταν αντάλλαξαν παράπονα για τις πολιτικές του άλλου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Άνθρωπος “κλειδί” λέει ότι παραμένουν “ακανθώδη ζητήματα” για μια συμφωνία για το όριο χρέους

    Σερβία: Παραιτήθηκε ο Βούτσιτς – Νέος πρόεδρος του Προοδευτικού Κόμματος ο Μίλος Βούτσεβιτς

    Δεύτερη παγκοσμίως ως προς το δυναμικό παραγωγής ρεύματος από φωτοβολταϊκά η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ