• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επιχείρηση οροθεραπεία: Η «χρυσή μπίζνα» που ανθεί από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Μύκονο

    • Bloomberg

    Φωτογραφία: David Williams/Bloomberg


    Τάση, μόδα, ανάγκη, όπως και να τη χαρακτηρίσει κανείς, η βιομηχανία της οροθεραπείας ανθεί: από τη Νέα Υόρκη και τα γραφεία των hedge funds μέχρι τη δική μας Μύκονο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ellie, νοσοκόμα στη Νέα Υόρκη που άφησε τις εντατικές για να κουράρει ιδιώτες, πότε σε γραφεία hedge funds και πότε σε δωμάτια ξενοδοχείων, χορηγώντας τους ενδοφλέβια ορούς με αλατούχο διάλυμα, βιταμίνες και άλλα στοιχεία και να βοηθά τους πλούσιους και διασήμους να συνέλθουν από την κραιπάλη της προηγούμενης νύχτας.

    Η Ellie εργάζεται για την εταιρεία NutriDrip και έχει κουράρει από δισεκατομμυριούχους μέχρι μοντέλα, μουσικούς και αθλητές.

    «Μπορούν να βρουν το τηλέφωνό μου στη σχετική λίστα που υπάρχει, οπότε με καλούν απευθείας», λέει και προσθέτει: «Ξέρουν ότι θα είμαι πολύ διακριτική».

    Από… μυστική υπηρεσία, η οροθεραπεία έχει πλέον γίνει mainstream από τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας μέχρι το Λονδίνο και το Ντουμπάι. Με τις νοσοκόμες έτοιμες να χορηγήσουν τον ορό σε οποιονδήποτε έχει πιει πολύ ή έχει αφυδατωθεί λόγω άλλης αιτίας, σε σπίτια, δωμάτια ξενοδοχείων, αλλά και σε ειδικά μικρά λεωφορεία για ειδικές εκδηλώσεις.

    Γιατί να υποφέρεις; Αν πιστεύεις ότι έχει αποτέλεσμα -δεν το πιστεύουν όλοι- τα hangovers πλέον ίσως και να είναι μόνο για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Και αυτό γιατί η θεραπεία, στις περισσότερες περιπτώσεις, κοστίζει αρκετές εκατοντάδες δολάρια, διαφημιζόμενη σε πολλές περιπτώσεις ως «ευεξία» σε συσκευασία ορού: για καλύτερες επιδόσεις, ενυδάτωση, αποτοξίνωση και, ναι, για να περάσει το hangover.

    Ο κατάλογος υπηρεσιών του ξενοδοχείου Ned Hotel στο Λονδίνο περιλαμβάνει οροθεραπείες με τιμές από 200 δολάρια για «ενυδάτωση» μέχρι 260 δολάρια για «τόνωση της λίμπιντο». Και αν θέλετε «αποτοξίνωση», θα πληρώσετε 365 δολάρια.

    Ανάλογες οι τιμές και στη Μύκονο

    Η επιχείρηση «οροθεραπεία» δεν είναι κάτι άγνωστο στην Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα. Σε περιοχές όπως η Μύκονος της ατελείωτης κραιπάλης, οι υπηρεσίες αυτές δίνουν και παίρνουν, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει κανένας έλεγχος.

    Όπως είχε αποκαλύψει πέρυσι το καλοκαίρι το «Πρώτο Θέμα», τη χρυσή μπίζνα στη Μύκνο προμοτάρουν, άλλωστε, οι περίφημοι concierges που αλωνίζουν στο νησί και διοργανώνουν τα πριβέ πάρτυ που οδηγούν στο «λιώσιμο» για το οποίο είναι απαραίτητη μετά η αποτοξίνωση.

    Πηγή: Πρώτο Θέμα
    Κράχτης και ο γνωστός dj Ντέιβιντ Μοράλες, που ποστάρει στο Instagram φωτογραφία με τον ορό (Πηγή: Πρώτο Θέμα)



    ΣΧΟΛΙΑ