• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επιχειρηματίας επιστρέφει μετά από μυστηριώδη εξαφάνιση τριών ετών

    • Bloomberg

    Zhu Yicai


    Η μετοχή της China Yurun Food Group Ltd. εκτοξεύτηκε στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, όταν ο ιδρυτής και βασικός της μέτοχος Zhu Yicai, επέστρεψε στο σπίτι του μετά από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πριν από τρία χρόνια.

    Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρείας προμήθειας χοιρινού και ακατέργαστων κρεάτων ενισχύθηκαν κατά 29% την Τετάρτη, σημειώνοντας τα περισσότερα ενδοσυνεδριακά κέρδη της τελευταίας τριετίας. Ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε κατά 18 φορές τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων τριών μηνών.

    Ο Zhu, ο οποίος έχει επίσης τον έλεγχο του, εισηγμένου στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, εμπορικού κέντρου Nanjing Central Emporium Co., βρισκόνταν υπό επιτήρηση σε άγνωστη τοποθεσία στην Κίνα από το 2015. Οι μετοχές του εμπορικού κέντρου σημείωσαν άνοδο 2,9% στη Σαγκάη. Και οι δύο επιχειρήσεις ενημερώθηκαν από την οικογένεια του Zhu σχετικά με την επιστροφή του.

    Παρά το γεγονός ότι η εξαφάνιση του Zhu και η επανεμφάνιση του δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός για τα στελέχη στην Κίνα, οι επενδυτές και η αγορά αντιδρούν βίαια στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων.

    Τουλάχιστον τρία στελέχη της Κίνας που σχετίζονται με εταιρείες εισηγμένες στην αγορά του Χοκγκ Κονγκ έχουν εξαφανιστεί από πέρυσι, ενώ άλλα τέσσερα αγνοούνταν την περίοδο 2014 και 2017.

    Οι «χαμένοι» επιχειρηματίες σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών για υποθέσεις διαφθοράς ή οικονομικά εγκλήματα, στην Κίνα. Οι εταιρείες τους πολλές φορές χάνουν κάθε επαφή μαζί τους, σε μία χώρα όπου οι πεθαρχικές και νομικές διαδικασίες παραμένουν αδιαφανείς.

    Η Real Nutriceutical Group Ltd. τον περασμένο μήνα αντικατέστησε τον Wang Fucai, τον εκτελεστικό διευθυντή της, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε. Η εταιρεία δήλωσε τον Αύγουστο ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Wang, ο οποίος βρίσκεται υπό έλεγχο στην Κίνα με τις κατηγορίες “παράνομης παρακράτησης δημόσιων κεφαλαίων”.



    ΣΧΟΛΙΑ