• Business

    Επί ποδός τα σούπερ μάρκετ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας – Τι προβληματίζει τις αλυσίδες


    Επί ποδός βρίσκονται τα επιτελεία των σούπερ μάρκετ μετά τις πληροφορίες ότι επίκειται απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα.

    Οι αλυσίδες έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει επιπλέον μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στα καταστήματα σούπερ μάρκετ και ήδη προετοιμάζονται για να εφαρμόσουν το μέτρο.

    Κάποιες αλυσίδες βρίσκονται σε διαδικασία ενημέρωσης των καταστημάτων και του προσωπικού τους ώστε να είναι έτοιμοι  αύριο το πρωί για να υλοποιήσουν το μέτρο, ενώ κάποιες άλλες περιμένουν την έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές ενημερώσεις.

    Τα σούπερ μάρκετ, όπως αναφέρουν οι πηγές του λιανεμπορίου, σκοπεύουν να πειθαρχήσουν όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού (αποστάσεις, ανώτατο όριο καταναλωτών ανά τετραγωνικά μέτρα). Οι ίδιες πηγές ωστόσο εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη συμμόρφωση των καταναλωτών στα μέτρα.

    Σε κάθε περίπτωση τα σούπερ μάρκετ σκοπεύουν να ενημερώνουν τους καταναλωτές για την υποχρέωση να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των αγορών τους. Μάλιστα, κάποιες σκοπεύουν να αναρτήσουν ειδικές ανακοινώσεις στις εισόδους των καταστημάτων, ενημερώνοντας τους καταναλωτές για την υποχρέωση χρήσης μάσκας αλλά και για το πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν εάν δεν πειθαρχήσουν.

    Σύμφωνα με την ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης το πρόστιμο ανά άτομο, για όποιον δεν τηρήσει το μέτρο και εντοπιστεί, θα είναι 150 ευρώ.  Ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο που θεωρείται πως θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την συμμόρφωση των καταναλωτών.

    Να σημειωθεί πως το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από τη σχετική σύσταση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση του ιού που τελευταία βρίσκεται και πάλι σε φάση έξαρσης.



    ΣΧΟΛΙΑ