• Business

    Έπεσαν οι υπογραφές για τη εξυγίανση της Notos Com – Πόσο απομειώνονται τα δάνεια


    Έπεσαν πριν από λίγο οι υπογραφές για τη εξυγίανση της Notos Com. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η συμφωνία υπεγράφη από τις 4 συστημικές τράπεζες, την Optima Bank και ομάδα επενδυτών στην οποία συμμετέχει και ο Σάμυ Φάις.

    Η παραπάνω εξέλιξη σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την εταιρεία η οποία τα τελευταία χρόνια ταλανίζονταν από οικονομικά προβλήματα, ενώ είχε επιχειρήσει τη διάσωσή της και μέσω της Pillarstone, η οποία στη διαδρομή αποχώρησε.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την εφαρμογή της συμφωνίας η οποία θα γίνει μέσα από την κεφαλαιοποίηση των χρεών η εταιρεία θα εξυγιανθεί πλήρως και θα διαθέτει ίδια κεφάλαια μεταξύ 40 και 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνειά της θα μειωθούν κατά περίπου 110 εκατ. ευρώ (από περίπου 150 σε περίπου 40 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για ένα «κούρεμα» πάνω από 70%.

    Όπως αναφέρουν στο mononews καλά πληροφορημένες πηγές η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανόδου, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η πανδημία. Η εταιρεία σημειώνει καλές επιδόσεις και μάλιστα φέτος αναμένεται πως θα παρουσιάσει τζίρο στο επίπεδο των 100 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη (EBITDA) περίπου 8 εκατ. ευρώ.

    Τα αδέλφια Μιχάλης και Χρήστος Παπαέλληνας, νυν βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, θα παραμείνουν στο μετοχικό κεφάλαιο.



    ΣΧΟΛΙΑ