• NewsRoomNewsRoom

    Οι επενδύσεις είναι ένας τρόπος διαχείρισης χρημάτων που εξετάζουν όλο και περισσότεροι. Η δημιουργία ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου είναι μία απόφαση που ενδέχεται να σας προσφέρει τους τρόπους να διεκδικήσετε ευκαιρίες και να κυνηγήσετε τους στόχους σας, ακόμη και σε περιόδους με διακυμάνσεις και γενικότερες προκλήσεις. Ωστόσο, πολλοί νιώθουν ανασφάλεια μπροστά στην προοπτική επένδυσης, διστάζοντας να λάβουν σχετικές αποφάσεις, είτε από αβεβαιότητα για την κατάσταση των αγορών, είτε από έλλειψη γνώσεων, είτε για λόγους που αφορούν τον χαρακτήρα τους και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις. Έτσι είναι πιθανό να χάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται στον επενδυτικό κόσμο και μπορούν να τους προσφέρουν τη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον.

    Ανησυχία λόγω έλλειψης γνώσεων

    Η έλλειψη γνώσης αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για πολλούς που διστάζουν να επενδύσουν. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που μπορεί να αισθάνεστε ως αρχάριοι προκύπτουν από το ότι δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τον κόσμο των επενδύσεων. Οι διεθνείς αγορές μπορεί να σας φαίνονται περίπλοκες και απρόβλεπτες και η έλλειψη εξοικείωσης με αυτές να ενισχύει την ανησυχία σας. Όμως, η εκμάθηση των βασικών αρχών των επενδύσεων, η κατανόηση διαφορετικών κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και η επικοινωνία με ειδικούς, που μπορούν να λύσουν τις απορίες σας και να σας προσφέρουν καθοδήγηση στις επιλογές σας, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε πιο σίγουροι για τις αποφάσεις σας, ώστε να προχωρήσετε με περισσότερη εμπιστοσύνη σε μία επενδυτική στρατηγική.

    Προβληματισμοί για το μέλλον και την οικονομία

    Αντίστοιχα, η ανασφάλεια για το μέλλον αποτελεί έναν άλλο λόγο δισταγμού πολλών που σκέφτονται να προχωρήσουν σε μία επένδυση. Ειδικότερα σε εποχές με πολλές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, ύστερα από χρόνια κρίσεων και αστάθειας, η γενική αβεβαιότητα και ο φόβος για τις πιθανές επιπτώσεις στις επενδύσεις λόγω αλλαγών στην οικονομία καθιστούν πολλούς επιφυλακτικούς στο να λάβουν μία τέτοια απόφαση. Ωστόσο, η παρακολούθηση των οικονομικών εξελίξεων, η εκπαίδευση σε θέματα επενδύσεων, αλλά κυρίως η συνεργασία με άτομα που μπορούν να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους στη διαχείριση των επενδύσεων σε περιόδους με προκλήσεις και μπορούν να καταστήσουν τις επενδύσεις πιο προσιτές – ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνετε μία τέτοια απόφαση.

    Γενικότερη ανησυχία απώλειας κεφαλαίου

    Ένας ακόμη λόγος δισταγμού για επενδύσεις είναι η ανησυχία για την απώλεια του κεφαλαίου σας. Πολλοί διστάζουν καθώς φοβούνται μην χάσουν τα χρήματά τους και δεν επιτύχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τις επενδύσεις τους. Η αντιμετώπιση και αυτού του προβληματισμού απαιτεί σωστή πληροφόρηση, εκπαίδευση και την κατάλληλη διαχείριση του ρίσκου για να δημιουργηθεί μια ισορροπημένη στρατηγική επενδύσεων προσαρμοσμένη στα μέτρα σας. Φυσικά, ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τέτοιες ανησυχίες με εξειδικευμένη γνώση, ώστε να εξετάσετε καλύτερα τις επιλογές σας και να αισθανθείτε πιο σίγουροι για τις αποφάσεις σας.

    Αποκτώντας απλά και γρήγορα το δικό σας χαρτοφυλάκιο

    Μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και, μάλιστα, χωρίς να χρειάζεται να ασχολείστε εσείς με τη διαχείριση και την παρακολούθησή του.

    Με την υπηρεσία Personal Investment Portfolios έχετε πρόσβαση σε διαμορφωμένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια που επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια επιλέγοντας την επενδυτική στρατηγική, δηλαδή τον τύπο επενδυτικού χαρτοφυλακίου, που ταιριάζει στις ανάγκες, τις δυνατότητες και το επενδυτικό προφίλ σας.

    Είναι σημαντικό ότι απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα της επαγγελματικής διαχείρισης από τους ειδικούς της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, που έχει ηγετική θέση* στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων στην ελληνική αγορά.

    Επωφελείστε από την τεχνογνωσία των ειδικών, οι οποίοι καταρτίζουν τους διαθέσιμους τύπους των επενδυτικών στρατηγικών ανά κατηγορία επενδυτικού προφίλ.

    Παρακολουθούν τα χαρτοφυλάκια σε τακτική βάση και αναδιαρθρώνουν τη σύνθεση κάθε τύπου χαρτοφυλακίου, όταν το κρίνουν απαραίτητο για να διασφαλίζεται η στρατηγική.

    Επιπλέον, ενημερώνεστε τακτικά για την πορεία του χαρτοφυλακίου σας, ενώ υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και την εκτέλεση των συναλλαγών.

    Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 5.000€ και μπορείτε να αποκτήσετε ατομικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο είτε μέσα από το ασφαλές περιβάλλον του e-Banking, είτε με μια επίσκεψη σε κατάστημα Eurobank. Το να αξιοποιήσετε τη γνώση των ειδικών για το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό σας είναι μία κίνηση που θα σας μειώσει το άγχος και θα σας επιτρέψει να μπείτε πιο εύκολα στον κόσμο των επενδύσεων ακόμη και ως αρχάριος.

    * Η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ είναι η Νο.1 εταιρεία διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα, βάσει ενεργητικού των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, 31.12.23.

    ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ OI ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ.