• Business

    Επαναλειτουργεί από σήμερα ο βασικός διάδρομος του αεροδρομίου Μακεδονία

    • NewsRoom

    Αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης


    Σε λειτουργία από σήμερα το πρωί (07/3) δόθηκε ξανά ο κανονικός διάδρομος προσγειώσεων και απογειώσεων στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, έπειτα από την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών που πραγματοποιούσε η Fraport.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα το αεροδρόμιο λειτουργούσε από τον βοηθητικό διάδρομο, της τροχοδρόμησης, με αποτέλεσμα κάποιες εταιρείες να επιλέξουν άλλα αεροδρόμια για τις πτήσεις τους, κι ενώ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ασφάλειας. Μάλιστα το ζήτημα είχε προκαλέσει την διαμάχη μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και της τοπικής κοινωνίας καθώς οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την εποχή που ξεκινούσε η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

    Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κάνει λόγο για “Κασσάνδρες” που διαψεύστηκαν, οι οποίες “στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας βρέθηκαν απέναντι στο σχεδιασμό του υπουργείου, αλλά και του ίδιου του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, που δεχόταν συστηματικά και συνεχή πυρά τόσο για την αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων, όσο και για το χρόνο ολοκλήρωσής τους”.

    Αναλυτικά το Υπουργείο αναφέρει τα εξής:

    “Παραδόθηκε σήμερα σε πλήρη λειτουργία ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή της απέναντι στους φορείς της πόλης αλλά και στους πολίτες, όχι μόνο ολοκλήρωσε εγκαίρως τα έργα αναβάθμισης του κύριου διαδρόμου, αλλά παραδίδει τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το ζητηθέν χρονοδιάγραμμα ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη και τη Μακεδονία.

    Η έγκαιρη παράδοση του έργου διαψεύδει όλες τις Κασσάνδρες που στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας βρέθηκαν απέναντι στο σχεδιασμό του υπουργείου, αλλά και του ίδιου του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, που δεχόταν συστηματικά και συνεχή πυρά τόσο για την αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων, όσο και για το χρόνο ολοκλήρωσής τους.

    Σημειώνεται, ότι η ολοκλήρωσή των έργων αναβάθμισης καθιστούν αφενός τον αεροδιάδρομο απόλυτα ασφαλή και αφετέρου, αποσοβείται οριστικά ο κίνδυνος επιστροφής πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς τα έργα ήταν συγχρηματοδοτούμενα από κεφάλαια προερχόμενα από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Για τη σημερινή παράδοση του αεροδιαδρόμου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι θα ενισχυθεί άμεσα η δυναμική του μεταφορικού έργου: «Από τις 4 αφίξεις και τις 4 αναχωρήσεις την ώρα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά, μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, θα φτάσουμε τις 15 αφίξεις και αναχωρήσεις. Και μέχρι τέλος του έτους, που θα είναι έτοιμος και ο δεύτερος αεροδιάδρομος, το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους της”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Fraport ενισχύει την ασφάλεια σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσλήψεις στη Fraport Greece-Οι ειδικότητες και τα προσόντα

     



    ΣΧΟΛΙΑ