• Business

    Επ. Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της Ιωνικής Σφολιάτας από την SwitzGroup

    • NewsRoom
    Μαίρη Σαρπ, πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμου

    Μαίρη Σαρπ, πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμου


    Το «Πράσινο φως» στην εξαγορά της Ιωνικής Σφολιάτας από την SwitzGroup αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    H Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, αποφάσισε ομόφωνα με την υπ’ αριθ. 836/2023 Απόφαση, την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, η οποία αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία με την επωνυμία «SwitzGroup Europe Limited» (SwitzGroup) επί της εταιρείας με την επωνυμία «IΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗΣ ΑΕ» (ΙΩΝΙΚΗ), κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

    Οι επιχειρήσεις του Ομίλου SwitzGroup δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: στην παραγωγή και επεξεργασία αυγών, στην εμπορία και παραγωγή συστατικών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στην παραγωγή και διανομή κατεψυγμένων συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με βάση τη ζύμη, καθώς και στην ανάπτυξη αλυσίδων λιανικής πώλησης. Η ΙΩΝΙΚΗ είναι ανώνυμη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων προϊόντων σφολιάτας, ζύμης και αρτοποιίας.

    Σύμφωνα με την Απόφαση, οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές.

    Βάσει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

    Διαβάστε επίσης

    Την Innova Medical εξαγόρασε ο όμιλος Εταιρειών Κώστας Α. Παπαέλληνας

    H Kaizen Gaming ανακοινώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως νέο πρεσβευτή Εταιρικής Υπευθυνότητας της Stoiximan

    Δίκη Folli Follie: Και δεύτερος μάρτυρας «δίνει» τους Κουτσολιούτσους για το σκάνδαλο



    ΣΧΟΛΙΑ