ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ανησυχίες για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο παραμένουν έντονες, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως την Κίνα, ωστόσο οι πληροφορίες για διαπραγματεύσεις σε καλό κλίμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου οδηγούν σε θετικά πρόσημα τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς υπάρχει αισιοδοξία ότι οι δασμοί πιθανόν να μην εφαρμοστούν ποτέ.
Επιφυλακτικά αισιόδοξος δήλωσε άλλωστε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, εκτιμώντας ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν τελικά σε μία συμφωνία.
Αυτήν την ώρα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,24%, στις 6.938,51 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,47% και διαμορφώνεται στις 11.942,04 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,26%, στις 5.108,27 μονάδες.
Οι ασιατικές αγορές
Βαριές απώλειες κατέγραφε ενδοσυνεδριακά ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, λόγω των ανησυχιών για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, όμως στο τέλος της συνεδρίασης “γύρισε” ανοδικά, μετά από πληροφορίες που θέλουν την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο να βρίσκονται σε διαβουλεύσεις.
Ο Nikkei, που ενδοσυνεδριακά έπεσε ακόμα και στις 20.347,49 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 20.766,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,72%. Ο ευρύτερος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,38%, στις 1.671,32 μονάδες.
Απώλειες 0,19% για τον Hang Seng, στις 30.251,52 μονάδες, καθώς και για τον CSI 300, κατά 0,76%, στις 3.875,27 μονάδες, ενώ αντίθετα ανοδικά κινείται ο Kospi, στο +0,84% και τις 2.437,08 μονάδες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινάει αύριο η δημόσια προσφορά για το ομόλογο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: IBG: Τρεις οι βασικοί ενδιαφερόμενοι
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνωστισμός στα συμβολαιογραφικά γραφεία: Σπεύδουν για μεταβιβάσεις ακινήτων εν όψει των νέων αντικειμενικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Ανοίγουν» τα κινητά τηλέφωνα των 2 προφυλακισμένων γιατρών
- Το ιστορικό κτίριο Γκίνη επιστρέφει στην ακαδημαϊκή ζωή – Δωρεά 25 εκατ. ευρώ από Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς
- Νικόλαος Λιβανός (Kyla Shipping): Πώς έκλεισε η υπόθεση των οφειλών $112 εκατ. και των δύο πλοίων που κατασχέθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς
- Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά για ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, +4,5% η Credia, πάρτι στην Avax λόγω Alpha Finance

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.