• Business

    Entersoft: Η επόμενη ημέρα μετά τη δημόσια προσφορά

    Πάνος Γερμανός (Olympia Group) - Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft)

    Πάνος Γερμανός (Olympia Group) – Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft)


    Το επικρατέστερο σενάριο από τότε που έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του Olympia Group του Πάνου Γερμανού να εξαγοράσει την Entersoft επιβεβαιώθηκε χθες, αφού η Unity, θυγατρική της Verdalite, η οποία είναι εταιρεία του Olympia και της Rucio κατέθεσε δημόσια προσφορά για την εισηγμένη πληροφορικής.

    Μόλις εξαγοράστηκε το 37,3% της Entersoft, ενώ είχε εξασφαλιστεί συνολικά το 91%, είχε γίνει γνωστό ότι σκοπός του Olympia είναι να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο. Αρχικά το ποσοστό εξαγοράστηκε από την Verdalite, ωστόσο, όπως είχε γράψει το mononews.gr μέσα από την στήλη The Wiseman, ο όμιλος Olympia συνέστησε εταιρεία – την Unity- η οποία θα αποτελούσε το μέσον για να γίνει η υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

    Σύμβουλος για την δημόσια πρόταση θα είναι η Eurobank. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του συνόλου των Μετοχών τις οποίες δεν κατείχαν, άμεσα ή έμμεσα, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 62,74% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Entersoft. Ενώ σκοπός του Olympia είναι να αποκτήσει όλες τις μετοχές της εταιρείας με το προσφερόμενο αντάλλαγμα να διαμορφώνεται στα 8 ευρώ για κάθε μετοχή που θα προσφερθεί, εντός της περιόδου αποδοχής.

    Πηγές της αγοράς θεωρούν δεδομένο ότι στην τιμή των 8 ευρώ, δεν υπάρχει μέτοχος που δεν θα πουλήσει, ενώ ήδη έχουν προχωρήσει στην πώληση των μετοχών τους όλοι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

    Η επόμενη ημέρα

    Το μόνο σίγουρο για την επόμενη ημέρα είναι ότι η Entersoft θα βγει από το ΧΑ μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Κύρια Αγορά. Πηγές της αγοράς σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα τόνισαν ότι ακόμα όλα τα ενδεχόμενα είναι υπό συζήτηση, ακόμα και η συγχώνευση της SoftOne με την Entersoft, δημιουργώντας έτσι έναν ισχυρό πόλο στο business software. Με στόχο φυσικά να πρωταγωνιστήσουν στην αγορά.

    Όπως σχολιάζουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξόδεψαν περί τα 218,3 εκατ. ευρώ θ το 90,99% και 240 εκατ. ευρώ για το 100% της Entersoft για πλάκα. Υπάρχει πλάνο, υπάρχουν προοπτικές και όλα θα γίνουν για το καλό των εταιρειών επισημαίνουν πηγές.

    Ωστόσο σίγουρα με την εξαγορά αυτή, άνοιξε η όρεξη και των υπολοίπων εταιρειών πληροφορικής, που αναζητούν δυνατές εξαγορές και συμμαχίες προκειμένου να ισχυροποιηθούν τονίζουν επίσης. Οι εταιρείες λογισμικού προσπαθούν διαρκώς να αυξήσουν τα μερίδιά τους και αυτό γίνεται συχνά μέσω εξαγορών. Παράλληλα υπάρχουν πολλές καλές εταιρείες οι οποίες έχουν τραβήξει τα βλέμματα ξένων ομίλων και δεν αποκλείεται να δούμε νέες εκπλήξεις μέσα στο έτος».

    Τα ποσά που έλαβαν οι μεγαλομέτοχοι

    Ο Παντελής Νικολόπουλος και ο Αντώνης Κοτζαμανίδης είναι σίγουρα οι μεγάλοι κερδισμένοι από την πώληση. Ο κ. Νικολόπουλος  κατέχοντας το 19,63% της Entersoft που σημαίνει 5.889.000 μετοχές, θα λάβει ένα ποσό στα 47,1 εκατ. ευρώ.

    Ο έτερος μεγάλος κερδισμένος αυτού του πολύκροτου deal, το οποίο ανακοινώθηκε στις αρχές Μαρτίου, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ενός εκ των ιδρυτών της Entersoft, ο Αντώνης Κοτζαμανίδης. Ο κ. Κοτζαμανίδης, είναι κύριος του 9,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Entersoft, με αριθμό μετοχών 2.880.000. Τις οποίες και όπως αναφέρει η δεσμευτική συμφωνία με το Olympia, θα μεταβιβάσει, έναντι 8 ευρώ ανά μετοχή και θα λάβει το ποσό των 23,04 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Entersoft: Πόσα λεφτά θα πάρουν οι βασικοί μέτοχοι από το deal με το Olympia Group

    Το 90,99% της Entersoft στη Verdalite Limited – Προχωράει σε έξοδο από το ΧΑ

    Entersoft: Τι συμβαίνει με τη δημόσια πρόταση και την έξοδο από το ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ