• Ενέργεια

    Σταθάκης: Έρχονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ΑΠΕ και δίκτυα φυσικού αερίου

    Σταθάκης

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Σημαντικά ενεργειακά έργα πρόκειται να πραγματοποιηθούν την επόμενη 8ετία σε ΑΠΕ και στο δίκτυο φυσικού αερίου, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας  στο Power & Gas Supply Forum.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ενεργειακές επενδύσεις θα προέλθουν κυρίως από ιδιωτική πρωτοβουλία και αφορούν 8,8 δισ. ευρώ επενδύσεις για τις διασυνδέσεις των νησιών και  4 δισ. επενδύσεις θα κατευθυνθούν  στην επέκταση δικτύου του φυσικού αερίου (και τα έργα σε μεγάλες πόλεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα), ενώ σημαντικά κονδύλια θα μπουν  και στην εξοικονόμηση ενέργειας όπου η Ελλάδα βρίσκεται πίσω.

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι «μέχρι το 2030 χρειαζόμαστε ένα εξοικονομώ κατ’ οίκον ετησίως» και προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξαγγελθεί το νέο πρόγραμμα για 20.000 κατοικίες.

    Η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και οι νέες συνεργασίες

    Στον τομέα τη έρευνας και της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, όπως είπε,  η Ελλάδα ακολουθεί ένα κοινό βηματισμό με άλλες χώρες (Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιταλία, Ιορδανία κλπ).

    «Η Ανατολική Μεσόγειος  για πρώτη φορά θα δώσει το παρών στο χάρτη παραγωγής υδρογονανθράκων. Η μεταφορά του φυσικού αερίου  βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και μεγάλων project (East Med, TAP, IGB κλπ.)», ανέφερε ο υπουργός.

    Σχετικά με τις δυνατότητες της Ελλάδας, σημείωσε ότι έχουν επικυρωθεί στη Βουλή οι παλιές συμβάσεις και ότι το επόμενο δεκαήμερο θα υπογραφούν οι συμβάσεις στις θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και το οικόπεδο 10.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπρα ντε φερ ΔΕΗ-Αχλάδα: Χωρίς λιγνίτη η Μελίτη από Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ