• Ενέργεια

    Ο CEO της Shell προειδοποιεί: Η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολλούς χειμώνες

    • NewsRoom
    Νέα σελίδα για τη Shell: Αλλάζει όνομα και έδρα

    Ben Van Beurden, CEO Shell


    Η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολλούς χειμώνες προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, καθώς η τρέχουσα κρίση πιθανώς θα διαρκέσει περισσότερο από τον προσεχή χειμώνα, προσθέτει.

    Η πρόβλεψη του επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου ακολουθεί τις περαιτέρω περικοπές στις ρωσικές προμήθειες, που οδήγησαν τις τιμές χονδρικής σε νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, απειλώντας με βαθιά ύφεση την οικονομία, γράφουν οι Financial Times.

    Η ενεργειακή κρίση, δήλωσε, θα δοκιμάσει την αλληλεγγύη των κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς οι κυβερνήσεις αναζητούν τρόπους να διατηρήσουν ενεργές τις βασικές βιομηχανίες τους σ’ ένα μέλλον χωρίς πρόσβαση στο ρωσικό αέριο.

    Οι πιέσεις στον ενεργειακό εφοδιασμό δεν θα ήταν δυνατόν να περιοριστούν «σε μόλις έναν χειμώνα», πρόσθεσε. «Πιθανότατα θα έχουμε αρκετούς χειμώνες όπου θα πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις, μέσω εξοικονόμησης για καλύτερη αποδοτικότητα, μέσω διακοπών στην παροχή και μιας πολύ πολύ γρήγορης δημιουργίας εναλλακτικών λύσεων», είπε. «Το ότι θα είναι εύκολο ή θα τελειώσει, νομίζω ότι ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, ας το ξεχάσουμε».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΤ: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο μίας ακόμη μεγαλύτερης αύξησης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ