• Ενέργεια

    “Μπλόκο” ΓΕΝΟΠ για ΑΔΜΗΕ- Απειλούν με ασφαλιστικά μέτρα

    • NewsRoom

    Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ


    Ασφαλιστικά μέτρα κατά τη διαδικασίας του διαγωνισμού αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τον ΑΔΜΗΕ προτίθεται να καταθέσει η διοίκηση της ΔΕΗ.

    Οπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Γιώργος Αδαμίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι διατεθιμένη να “μπλοκάρει” τις διαδικασίες, μέσω διαγωνισμού, για την πώληση ποσοστού έως 24% σε επενδυτή, καταθέτωντας ασφαλιστικά μέτρα, σε πρώτη φάση.

    Ο κ.Αδαμίδης, τάχθηκε επίσης υπέρ της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και της ιδιωτικοποίησης του 100% του ΑΔΜΗΕ (με το σκεπτικό ότι οι επιλογές αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη) έναντι των λύσεων που έχουν συμφωνηθεί και προωθούνται. “Μακάρι να έρθει αυτή η διαδικασία για πώληση του 100%. Δεν έγινε η πώληση του 66%, δεν θα προχωρήσει ούτε το 100%. Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι και η τωρινή δεν θα το πετύχει”, είπε.

    Θέση της ΓΕΝΟΠ είναι υπέρ της διατήρησης του σημερινού μοντέλου (ξεχωριστή εταιρία μεταφοράς, 100% θυγατρικής της ΔΕΗ) το οποίο υπενθύμισε ότι θεσπίστηκε με μνημονιακό νόμο το 2011. Όμως ο κ. Αδαμίδης εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκές εταιρίες που καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό δεν έχουν λόγο να το κάνουν σε αυτή τη φάση καθώς αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια, θα ακολουθήσει 100% ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. Εξέφρασε δε την ευχή να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο (της ιδιωτικοποίησης κατά 100%) θεωρώντας ότι στην πράξη δεν μπορεί να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί.

    Η ΓΕΝΟΠ εξαπέλυσε επίθεση κατά της διοίκησης της επιχείρησης υποστηρίζοντας ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και η ΔΕΗ σήμερα είναι ακυβέρνητο καράβι. Χαρακτήρισε ως ομολογία αποτυχίας την χθεσινή επιστολή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Μ. Παναγιωτάκη προς τους εργαζόμενους, καλώντας τον να μην συνδέσει το όνομά του με τον διαμελισμό της επιχείρησης.

    Ο κ. Αδαμίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων , ανέφερε δε ότι ήδη καθυστερούν οι πληρωμές των εργολάβων που συνεργάζονται με την εταιρία και κατ επέκταση των εργαζομένων σε αυτούς. Προειδοποίησε δε ότι τυχόν κατάρρευση της ΔΕΗ θα συμπαρασύρει την αγορά ενέργειας και τη χώρα. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Τέλος ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την επιχείρηση αγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν, τα 3 δισ. Ευρώ, μέγεθος στο οποίο διευκρίνισε ότι περιλαμβάνονται και οι ρυθμισμένες οφειλές καθώς θεωρείται απίθανο να εξυπηρετούνται οι ρυθμίσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-juncker-apanta-gia-chronodiagramma-tou-brexit-thema-imeron-akoma-ke-defterolepton/57163



    ΣΧΟΛΙΑ