• Ενέργεια

    Κ. Χατζηδάκης: Κανείς δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα – Μέτρα για τους φτωχότερους

    Το Σεπτέμβριο η ψήφιση του νέου κεφαλαιοποιητικού επικουρικού ταμείου

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    O υπουργός Ενέργειας καθησύχασε τους πολίτες, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν θέλουμε οι πονηροί να εκμεταλλευτούν την κρίση»

    Κανείς δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για τους φτωχότερους πολίτες και όσους εμφανίζουν σοβαρή αδυναμία οικονομικής υποστήριξης του ρεύματος, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης της δημόσιας Υγείας, που μία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων δεν εργάζεται, καθώς τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού επιβάλλουν την παραμονή στο σπίτι.

    Ο υπουργός, τόνισε, ωστόσο ότι δεν θα επιτραπεί σε ορισμένους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν την παρούσα κατάσταση, προσπαθώντας να ενταχθούν στα μέτρα ανακούφισης των φτωχότερων, χωρίς, στην πραγματικότητα, να πληρούν τα κριτήρια.

    «Υπάρχουν ηλεκτρονικά αρχεία, μπορεί να γίνει διασταύρωση για τους μπαταχτσήδες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αυτοί δεν θα τύχουν καμιάς ειδικής μεταχείρισης. Αντίθετα, υπήρχε προηγουμένως και θα εξακολουθήσει να υπάρχει ανοχή για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα, είναι φτωχοί. Υπάρχει και από τη νομοθεσία σαφής κατεύθυνση γι αυτούς. Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι κάνουν περαιτέρω εκπτώσεις στις ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο υπουργός και κάλεσε, όσους έχουν, να πληρώνουν τους λογαριασμούς.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο μηχανισμός εγγυοδοσίας, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των εταιριών ενέργειας. «Από ενέργεια δεν θα μείνουμε, εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μη μείνει το ταμείο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν μηχανές με χρήματα. Αν οι εταιρείες έχουν σημαντική μείωση στις εισπράξεις, τότε θα έχουν θέμα στη ρευστότητα. Δημιουργούμε τον μηχανισμό εγγυοδοσίας, αλλά η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη και η ΔΕΗ ήταν στην εντατική μέχρι πριν από λίγο καιρό».

    Ο υπουργός ανέφερε, επιπλέον, ότι το πιο φιλολαϊκό μήνυμα σήμερα είναι αυτό της υπευθυνότητας, γι’ αυτό και «πηγαίνουμε όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις του συστήματος». Επανέλαβε, εξάλλου, ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να υπάρχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων.



    ΣΧΟΛΙΑ