• Ενέργεια

    ΗΠΑ: Αγοράζουν 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου

    • NewsRoom
    Τζένιφερ Γκράνχολμ, Υπ. Ενέργειας ΗΠΑ

    Τζένιφερ Γκράνχολμ, Υπ. Ενέργειας ΗΠΑ


    Έπεσαν οι υπογραφές για την αγορά 3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τις ΗΠΑ, προκειμένου να αναπληρώσουν το στρατηγικό τους απόθεμα πετρελαίου (SPR), μετά τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία πέρυσι, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

    Το υπουργείο Ενέργειας  ανέφερε ότι αγόρασε το πετρέλαιο, το οποίο θα παραδοθεί σε μια τοποθεσία στο Μπιγκ Σπρινγκ του Τέξας, κατά μέσο όρο στα 77,31 δολάρια το βαρέλι, κάτω από τον μέσο όρο των 95 δολαρίων, ποσό με το οποίο πούλησε το πετρέλαιο το 2022.

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ των 180 εκατομμυρίων βαρελιών, προκειμένου να βοηθήσει στον έλεγχο των τιμών του πετρελαίου, μετά την εισβολή της Ρωσίας – ενός μεγάλου εξαγωγέα αργού – στην Ουκρανία.

    Οι ΗΠΑ έχουν τώρα αγοράσει περίπου 14 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια θα επιστρέψουν επίσης στο SPR έως τον Φεβρουάριο, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου επιστρέφουν το πετρέλαιο που τους είχε δανειστεί μέσω ανταλλαγής.

    Στην τελευταία συναλλαγή, η Sunoco Partners Marketing & Terminals LP πούλησε 1,2 εκατομμύρια βαρέλια για το SPR, ενώ η Macquarie Commodities Trading US LLC και η Phillips 66 πούλησαν περίπου 900.000 βαρέλια έκαστη, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας στον ιστότοπό του.

    Σημειώνεται ότι το υπουργείο έχει ήδη εξασφαλίσει την ακύρωση 140 εκατομμυρίων βαρελιών σε πωλήσεις με εντολή του Κογκρέσου από το SPR που είχαν προγραμματιστεί από τα τέλη του τρέχοντος έτους έως τα τέλη του 2026.

    Όπως υποστηρίζει, η ακύρωση «οδήγησε σε σημαντική πρόοδο προς την αναπλήρωση».

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    SoftBank: Άλμα 7% η μετοχή μετά την ανακοίνωση deal $8 δισ. με την T-Mobile

    ΔΕΠΑ Εμπορίας: Υψηλή κερδοφορία με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα

    Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων τον Νοέμβριο – Ξεπέρασε την Volkswagen για 4η συνεχή χρονιά



    ΣΧΟΛΙΑ