• Ενέργεια

    Η Ρωσία αναβαθμίζει σημαντικά την Αρκτική Διαδρομή για το φυσικό αέριο και πετρέλαιο

    • NewsRoom

    Μιχαήλ Μισούστιν, Πρωθυπουργός Ρωσίας


    Η αναδιάρθρωση σε παγκόσμιο επίπεδο των εγκαταστάσεων διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου εξελίσσεται με ραγδαίο ρυθμό μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

    Η Μόσχα, στο πλαίσιο αυτό, στοχεύει να κατασκευάσει εγκαταστάσεις ώστε να επιτύχει ένα ετήσιο όγκο εμπορευματικής κίνησης μέσω του Βόρειου Περάσματος και να φτάσει τους 80 εκατομμύρια τόνους έως το 2024.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ενέκρινε σχέδιο για την ανάπτυξη του λεγόμενου Βόρειου Περάσματος – Αρκτική Διαδρομή- με χρονικό ορίζοντα το 2035, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 150 εγκαταστάσεις και τερματικούς σταθμούς αξίας 29,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ορισμένων τερματικών σταθμών LNG, ενός τερματικού σταθμού πετρελαίου και ενός τερματικού σταθμού για να εξυπηρετεί την κυκλοφορία άνθρακα, εκτός από την κατασκευή χερσαίων υποδομών και υδραγωγείων, ενός κόμβου μεταφορών στο Βλαδιβοστόκ και την ανάπτυξη Σταθμοί μεταφόρτωσης LNG στην Καμτσάτκα και το Μουρμάνσκ.



    ΣΧΟΛΙΑ