• Ενέργεια

    Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου εκπέμπει SOS καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τη ζήτηση

    • Bloomberg


    Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου συνεχίζει να ανησυχεί λόγω των προοπτικών για ασθενέστερη ζήτηση.

    Ο δείκτης που παρακολουθεί στενά την κατανάλωση του ασιατικού αργού βυθίστηκε σε χαμηλό επτά μηνών καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα οδηγούν σε περιορισμούς τύπου lockdown στον μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο.

    Το premium των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Ομάν έναντι των swaps στο Ντουμπάι έπεσε κάτω από το 1 δολάριο το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Ντουμπάι την Πέμπτη. Έχει υποχωρήσει περίπου 80% αυτόν τον μήνα.

    Οι αγορές πετρελαίου έχουν αποδυναμωθεί τον Νοέμβριο, με μια σειρά από μετρήσεις να εκπέμπουν προειδοποιητικά σήματα παρασύροντας τις τιμές των futures χαμηλότερα.

    Καθώς οι κόκκινες σημαίες πολλαπλασιάζονται, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν στις αρχές της εβδομάδας στη χαμηλότερη τιμή τους από τον Ιανουάριο.

    Premium Keeps Tumbling | Key physical oil-market gauge dipped in Asia signaling soft demand
    Ο βασικός δείκτης της αγοράς πετρελαίου βυθίστηκε στην Ασία, αποτυπώνοντας την ήπια ζήτηση

    Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα εξασθενούν καθώς τα καθημερινά κρούσματα Covid-19 έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ωθώντας τους αξιωματούχους να εντείνουν τα μέτρα περιορισμού.

    Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον, ορισμένα κινεζικά διυλιστήρια απέχουν από την αγορά φορτίων μειώνοντας τη ζήτηση, καθώς οι έμποροι περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο της G7 για περιορισμό του ρωσικού πετρελαίου παράλληλα με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινούν στις 5 Δεκεμβρίου.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent οδεύουν προς την τρίτη εβδομαδιαία πτώση την Παρασκευή, εν μέσω περαιτέρω ενδείξεων από την Κίνα ότι οι περιορισμοί σε βασικές πόλεις πολλαπλασιάζονται καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να καταστείλουν τα κρούσματα Covid-19.

    Στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα που φιλοξενεί 22 εκατομμύρια ανθρώπους, σημειώθηκε νέος γύρος περιορισμών, με την κυβέρνηση να ζητά από τους κατοίκους να μην αποχωρούν από την πόλη.

    Τα συμβόλαια του brent διαπραγματεύονταν στα 85,72 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα, ενώ τη Δευτέρα είχαν υποχωρήσει μέχρι τα 82,31 δολάρια, σημειώνοντας τη χαμηλότερη ενδοημερήσια τιμή από τον Ιανουάριο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κρεμλίνο: Θα διακόπτει τις προμήθειες πετρελαίου σε χώρες που υποστηρίζουν την επιβολή πλαφόν

    Μειώθηκαν οι εξαγωγές του αργού πετρελαίου της Ρωσίας με πλοία προς τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, όμως αυξήθηκαν προς Κίνα, Ινδία, Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ