• Ενέργεια

    Γαλλία: Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις μομφής κατά του Εμανουέλ Μακρόν

    Εμανουέλ Μακρόν

    Εμανουέλ Μακρόν


    Καταψηφίστηκαν από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι δύο προτάσεις μομφής σε βάρος του Εμανουέλ Μακρόν για το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης το οποίο ανέβηκε στα 64 έτη.

    Η πρόταση μομφής του αριστερού Liot, η οποία είχε και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, δεν εγκρίθηκε για 9 ψήφους. Η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι η πρόταση συγκέντρωσε 278 ψήφους από τις 287 ψήφους που απαιτούνται για την πτώση της κυβέρνησης.

    Αντίθετα, η πρόταση του κόμματος της Λεπέν κέρδισε μόνο 94 ψήφους από τις 287 που απαιτούνταν για την έγκριση.

    Η γαλλική ιστορία έχει δείξει ότι από το 1962 καταψηφίζονται οι προτάσεις δυσπιστίας. Το αποτέλεσμα αποκλείει την άμεση διάλυση της Βουλής, στην οποία θα προέβαινε ο Μακρόν σε περίπτωση ήττας, και τη συνεπακόλουθη προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

    Πλέον είναι θέμα χρόνου το νομοσχέδιο, το οποίο θα παρακάμψει τη Βουλή και θα περάσει με προεδρικό διάταγμα, να γίνει νόμος του κράτους.

    Την ίδια ώρα, η κοινωνική αναταραχή είναι έντονη στους δρόμους του Παρισιού, με την ένταση να μην αποκλιμακώνεται και τις συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας, που συνοδεύονται από ρίψη δακρυγόνων και χημικών, να μην σταματούν.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΕ-Τουρκία: Οικονομική βοήθεια ύψους 7 δισεκ. ευρώ υποσχέθηκαν διεθνείς δωρητές στις σεισμόπληκτες Τουρκία και Συρία

    Τζέιμι Ντίμον: Επικεφαλής της ομάδας διάσωσης της First Republic



    ΣΧΟΛΙΑ