• Ενέργεια

    Γαλλία: Ιστορικό υψηλό για τις τιμές ρεύματος – Εκτίναξη άνω των 1.000 ευρώ

    • Bloomberg


    Η τιμή του ρεύματος στη Γαλλία για το επόμενο έτος εκτινάχθηκε πάνω από τα 1.000 ευρώ την Παρασκευή, καταγράφοντας το τελευταίο ρεκόρ σε ένα ράλι που οδήγησε την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σε δεκαπλάσια αύξηση τον τελευταίο χρόνο.

    Τα futures καταρρίπτουν ρεκόρ σχεδόν σε καθημερινή βάση, καθώς η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου θέρμανσης. Η πρωτοφανής αύξηση του ενεργειακού κόστους τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί τα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

    Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να λαμβάνουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης ενέργειας, με μέτρα όπως η απαγόρευση του εξωτερικού φωτισμού σε κτίρια στη Γερμανία και η μείωση των θερμοκρασιών θέρμανσης εσωτερικών χώρων.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το ανώτατο όριο του κόστους. Οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους στη χώρα να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

    French and German power prices keep breaking records
    Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία και τη Γερμανία συνεχίζουν να καταγράφουν αλλεπάλληλα ρεκόρ

    Ειδικότερα, τα προθεσμιακά συμβόλαια της Γαλλίας για το επόμενο έτος ενισχύθηκαν έως και 13% στα 1.022 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο European Energy Exchange AG την Παρασκευή.

    Τα αντίστοιχα γερμανικά σημείωσαν επίσης ρεκόρ, αγγίζοντας έως και τα 840 ευρώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 50%.

    Η σκανδιναβική ενέργεια για το επόμενο έτος εκτινάχθηκε κατά 11% στα 277 ευρώ την μεγαβατώρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γερμανία: Ρεκόρ στην τιμή του ρεύματος – Πάνω από τα 800 ευρώ

    Τρόμος στη Βρετανία: Αύξηση 80% στα τιμολόγια ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ