• Ενέργεια

    Φυσικό αέριο: Το κύμα καύσωνα εκτινάσσει τις τιμές στην Ευρώπη

    • Bloomberg
    φυσικό αέριο


    Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν καθώς το κύμα καύσωνα που πλήττει το δυτικό μέρος της Ευρώπης, ενισχύει τη ζήτηση για ψύξη και ωθεί το κόστος της ενέργειας υψηλότερα.

    Οι θερμοκρασίες σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου και του Παρισιού, ενδέχεται να αυξηθούν σε επίπεδα ρεκόρ τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με την Maxar. Η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για μηχανήματα ψύξης την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα των τελευταίων 10 και 30 ετών σε όλη την ήπειρο.

    Το κύμα καύσωνα — που αποτελεί μία ισχυρή υπενθύμιση της κλιματικής αλλαγής — επιβαρύνει περαιτέρω τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

    Αξιωματούχοι και έμποροι ενέργειας παρακολουθούν στενά εάν ο αγωγός Nord Stream από τη Ρωσία θα επιστρέψει πλήρως σε λειτουργία αργότερα αυτή την εβδομάδα, όταν ολοκληρωθούν τα προγραμματισμένα έργα συντήρησης του.

    Η Μόσχα έχει ήδη περιορίσει τις προμήθειες προς την ήπειρο εν μέσω εντάσεων που σχετίζονται με την εισβολή της στην Ουκρανία.

    Μία τουρμπίνα για τον αγωγό Nord Stream μεταφέρθηκε από μια εγκατάσταση επισκευής στον Καναδά στη Γερμανία την Κυριακή, ανέφερε η Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Η Gazprom PJSC ζήτησε προηγουμένως έγγραφα για να επιτρέψει την επιστροφή της.

    Το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου για τον επόμενο μήνα, που αποτελεί δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, σημείωσε νωρίτερα άνοδο μέχρι 5,6% στα 168,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ. Την Παρασκευής σημείωσε πτώση 8,8%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Εθνική επάρκεια ή κοινοτική αλληλεγγύη; Η Ουγγαρία περιορίζει διασυνοριακές ροές φυσικού αερίου- Τι θα κάνει η Κομισιόν

    Gazprom: Αναμένει ότι η Siemens θα συνεχίσει να συντηρεί τις τουρμπίνες του Nord Stream 1



    ΣΧΟΛΙΑ