• Ενέργεια

    Φυσικό αέριο: Νέα άνοδο των τιμών στην Ευρώπη φέρνει ο ψυχρός καιρός

    • Bloomberg


    Περαιτέρω άνοδο σημειώνουν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου αυτή την εβδομάδα, καθώς ο ψυχρός καιρός στις βόρειες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μήνα αναφοράς στην Ολλανδία διαπραγματεύονταν νωρίτερα με άνοδο κατά 5,9% στα 158 ευρώ ανά μεγαβατώρα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Οκτωβρίου.

    Οι θερμοκρασίες προβλέπεται να είναι χαμηλότερες από το συνηθισμένο τον επόμενο μήνα, μετά την καθυστερημένη έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης της Ευρώπης που συνέβαλε στην ενίσχυση των αποθεμάτων.

    Το κρύο συνέπεσε με τις επιπλέον εργασίες συντήρησης σε εγκαταστάσεις στη Νορβηγία και πιθανώς υψηλότερο ανταγωνισμό για τον ενεργειακό εφοδιασμό με την Κίνα, η οποία χαλαρώνει τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid και είχαν περιορίσει τη ζήτηση το προηγούμενο διάστημα.

    LNG Arrivals | Natural gas arriving in Europe as LNG has surged

    Στο μεταξύ, η Ευρώπη εισάγει όγκους ρεκόρ υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς οι χαμηλότερες ροές μέσω των αγωγών από τη Ρωσία επιδεινώνουν την ενεργειακή κρίση της ηπείρου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κώστας Σκρέκας: Στην Κομισιόν η πλατφόρμα για τα διμερή συμβόλαια- Βλέπω συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

    Ρωσία: Δεν θα δεχθούμε το πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου



    ΣΧΟΛΙΑ