• Ενέργεια

    Φυσικό αέριο: Επί ποδός για την εξεύρεση εναλλακτικών προμηθευτών η Κομισιόν

    • Bloomberg
    Η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ

    Η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Kadri Simson


    Ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κομισιόν, δοκιμάζει τα νερά για να δει αν οι εμπορικοί εταίροι της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, εν μέσω μείωσης του εφοδιασμού από τη Ρωσία και κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων.

    Όπως δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Kadri Simson, ύστερα από συνάντηση που είχε το Σάββατο με τους υπουργούς των κρατών μελών, παρόλο που η ΕΕ διαθέτει γερές υποδομές στο φυσικό αέριο και σαφείς διαδικασίες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πρέπει να παραμείνει «εξαιρετικά προσεκτική» και να βελτιώσει το επίπεδο ετοιμότητάς της απέναντι στους πιθανούς κινδύνους.

    Η Κομισιόν εξετάζει διάφορα σενάρια για να εξασφαλίσει ότι τα εθνικά σχέδια είναι κατάλληλα, σε μια περίοδο που τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι ασυνήθιστα χαμηλά και αυξανόμενων εντάσεων έξω από τα ανατολικά σύνορά της.

    «Η Κομισιόν συζητεί επίσης με τους εταίρους μας τις πιθανότητες αύξησης των προμηθειών προς την Ευρώπη», δήλωσε η Simson, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Όπως είπε η Επίτροπος, θα παραστεί στις συναντήσεις για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου (TAP) στο Αζερμπαϊτζάν στις 4 Φεβρουαρίου και στο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ τρεις μέρες αργότερα, στην Ουάσιγκτον, για να συνεχίσει τις συνομιλίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Αμερικανικό σχέδιο για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο από το Κατάρ αν μπει η Ρωσία στην Ουκρανία

    Αδ. Γεωργιάδης: Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα στήριξης στο ρεύμα όσο χρειαστεί



    ΣΧΟΛΙΑ