• Ενέργεια

    Επένδυση περίπου 23 εκατ. δολαρίων για τον TurkStream το 2019

    • NewsRoom


    Η Τουρκία σχεδιάζει να επενδύσει ποσό 122 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών το 2019, περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια, για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στην ηπειρωτική χώρα.

    Το 2018, η Τουρκία επένδυσε περίπου 95,91 εκατομμύριο λίρες για το έργο και φέτος σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον ποσό 122 εκατομμυρίων λιρών, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Η πρώτη γραμμή του αγωγού θα προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο τους Τούρκους καταναλωτές και θα έχει ολοκληρωθεί κατά 100% με την κατασκευή του χερσαίου τμήματος, συνολικού μήκους 69 χιλιομέτρων. Ο αγωγός αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2019.

    Το έργο έχει συνολική δυναμικότητα μεταφοράς 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου, εκ των οποίων τα 15,75 δισ. κυβικά μέτρα θα μεταφέρονται από την πρώτη γραμμή στους Τούρκους καταναλωτές.

    Η δεύτερη γραμμή, δυναμικότητας 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, σε μια διαδρομή από την Τουρκία μέσω της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΙΝ: Προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Ήρων με στόχο την επέκταση σε ηλεκτρική ενέργεια – φυσικό αέριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεωνίδας Μπακούρας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ): Πώς έφερα το φυσικό αέριο στο 60% των νοικοκυριών σε Θεσσαλονίκη-Θεσσαλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ExxonMobil: Ανακάλυψε τεράστιο κοίτασμα αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ



    ΣΧΟΛΙΑ