• Ενέργεια

    ΔΕΗ: «Συμφωνήσαμε με Αχλάδα για την τροφοδοσία της Μελίτης»

    ΔΕΗ


    Μετά τις τελικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν σήμερα επιτεύχθηκε συμφωνία της ΔΕΗ με την «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» για την τιμή του λιγνίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ. Η συμφωνία προβλέπει τα  16,5 ευρώ ανά τόνο για την πενταετία 2020- 2024 η τιμή του λιγνίτη και με την τιμή αυτή τονίζεται ότι ο μονάδα είναι κερδοφόρα από το 2020.

    Συγκεκριμένα, για την πενταετία 2020- 2024 η τιμή συμφωνήθηκε στα 16,5 ευρώ ανά τόνο, ενώ το 2019 που η τιμή δεν ήταν δυνατό να μειωθεί από τα 21,5 ευρώ, δεν περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ.

    Η συμφωνία θα αναρτηθεί στο VDR για την ενημέρωση των επενδυτών. Με αυτή τη συμφωνία αίρεται μια ακόμη για ακόμη σημαντική εκκρεμότητα στην προοπτική της αποεπένδυσης. Απομένει το θέμα των ΑΔΙ, για το οποίο οι εκτιμήσεις ωστόσο αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να έχει δοθεί η έγκριση της Κομισιόν μέχρι το Μάιο.

    Υπογραμμίζεται ότι μετά από αυτή την εξέλιξη και η Μελίτη καθίσταται κερδοφόρα – όπως κερδοφόρα είναι ήδη η Μεγαλόπολη- και έτσι δεν απαιτείται risk sharing.



    ΣΧΟΛΙΑ