• Ενέργεια

    ΔΕΗ: Goldman Sachs, Axia Ventures, Morgan Stanley και άλλοι 89 πέρασαν από… ανάκριση τον Γιώργο Στάσση

    Ποιος πυροβολεί τη ΔΕΗ και γιατί

    Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης


    Για πρώτη φορά ιστορικά σε conference call της ΔΕΗ συμμετείχαν 92 θεσμικοί επενδυτές όταν σε αντίστοιχες παρουσιάσεις της προηγούμενης διοίκησης ο αριθμός των θεσμικών δεν ξεπερνούσε καλά-καλά τους… 4!

    Από τα ηχηρότερα ονόματα μεταξύ αυτών ήταν η Goldman Sachs, η Axia Ventures και η Morgan Stanley.

    Τόσο στη συνέντευξη Τύπου, που προηγήθηκε, όσο και στην ενημέρωση των αναλυτών, που ακολούθησε, η διοίκηση της ΔΕΗ, υπό τον κ. Γιώργο Στάσση, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν το τελευταίο τετράμηνο και ταυτόχρονα δόθηκε ο στόχος για την ΔΕΗ της «επόμενης μέρας». Με σαφές χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων, το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και την είσοδο της ΔΕΗ στις οργανωμένες πωλήσεις, η Επιχείρηση φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    Δεν είναι τυχαίο δε ότι κατά την χθεσινή παρουσίαση στους αναλυτές γράφτηκαν να συμμετάσχουν στο conference call διαχειριστές που δεν είχαν καμία παρουσία στις μέχρι πρότινος αντίστοιχες ενημερώσεις της ΔΕΗ.

    Πλην όμως, όπως τονίστηκε στο mononews.gr, θα ανέμεναν από τη διοίκηση της Επιχείρησης περισσότερα οικονομικά στοιχεία, όπως για την χρηματοδότηση του προγράμματος αποεπένδυσης από τις λιγνιτικές μονάδες ή για το κόστος της εθελούσιας εξόδου.

    Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή την Δευτέρα κατέγραψε μικρές απώλειες, κάτω της μίας ποσοστιαίας μονάδας, στα 3,89 ευρώ.

    Ενδιαφέρον ήταν ότι ο κ. Στάσσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Επιχείρησης στις αγορές εντός του πρώτου 3μήνου του ερχόμενου έτους.



    ΣΧΟΛΙΑ