• Ενέργεια

    ΔΕΗ: Δρομολογεί τιτλοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

    • NewsRoom

    Γιώργος Στάσσης. Επικεφαλής ΔΕΗ


    Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την τιτλοποίηση δύο πακέτων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της ΔΕΗ από οφειλέτες της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει περίπου στα τέλη Μαρτίου στην ολοκλήρωση της τιτλοποίησης σίγουρα του ενός εκ των δύο πακέτων απλήρωτων λογαριασμών.

    Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΔΕΗ σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά συνολικά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ αποσκοπώντας στην άντληση χρηματοδότησης ύψους 350 με 400 εκατ. ευρώ. Οι απαιτήσεις της δημόσιας εταιρείας θα παρασχεθούν ως εγγυήσεις σε επενδυτές ώστε με τη σειρά τους να της προσφέρουν ρευστότητα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση της δημόσιας εταιρείας θα έχει ολοκληρώσει σύντομα και τη σύσταση των δύο εταιρειών ειδικού σκοπού SPV, οι οποίες και είναι εκείνες που θα χρηματοδοτηθούν από τους επενδυτές.

    Τα δύο πακέτα που θα τιτλοποιηθούν αφορούν το πρώτο ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους έως 60 ημερών και το δεύτερο 90 ημερών και άνω. Διοργανωτές των εκδόσεων είναι η Deutsche Bank και η Finacity Corporation.



    ΣΧΟΛΙΑ