• Ενέργεια

    Άρης Ξενόφος: Έως τις 14 Μαρτίου οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ

    Ξενόφος

    Άρης Ξενόφος,


    Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές από τις δύο κοινοπραξίες υποψήφιες για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα στο συνέδριο Athens Energy Forum ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος. Ο κ. Ξενόφος υπογράμμισε, μάλιστα, τη σημασία της ιδιωτικοποίησης αυτής αναφέροντας ότι τα τιμήματα θα ξεπεράσουν το 1 δισ. με βάση την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

    Όπως είπε, ο ενεργειακός τομέας παίζει κεντρικό ρόλο στις ιδιωτικοποιήσεις του 2019 ενώ σημείωσε ότι θα δοθεί έμφαση στο πρώτο εξάμηνο του έτους καθώς η προεκλογική περίοδος  αναμένεται να φέρει  καθυστερήσεις στο δεύτερο εξάμηνο.

    Αναφορικά με τη ΔΕΠΑ, ο κ. Ξενόφος σημείωσε ότι ο διαχωρισμός της εταιρείας σε υποδομές και εμπορικές δραστηριότητες θα γίνει με νόμο που είναι σε διαβούλευση μεταξύ των φορέων και που θα κατατεθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. Προτεραιότητα για το ΤΑΙΠΕΔ είναι  να ολοκληρώσει τους διαγωνισμούς που προχωρούν σε λιμάνια και μαρίνες.

    Τέλος, αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα, σημειώνοντας ότι είναι ένα σημαντικό αλλά σύνθετο project, το οποίο ακόμη δεν είναι ώριμο  αλλά αρχίζει και υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Η διαδικασία διαγωνισμού θα ξεκινήσει στα τέλη του χρόνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι επενδυτικές συμπράξεις που διεκδικούν το 50,1% των ΕΛΠΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΠΕ: Από Μάρτιο οι προσφορές, χρειάζονται χρόνο οι νεοεισερχόμενοι



    ΣΧΟΛΙΑ