• Ενέργεια

    Ανακοινώνεται η συμφωνία της ΗΡΩΝ με την ΕΛΙΝΟΙΛ

    • NewsRoom
    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


    Τη συνεργασία τους στην πώληση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου αναμένεται να ανακοινώσουν την Τετάρτη η Ήρων και η εταιρεία πετρελαιοειδών Ελινόιλ. Μέσω της συμφωνίας, η εταιρεία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποκτά ένα μεγάλο δίκτυο πωλήσεων, αποτελούμενο από 620 πρατήρια καυσίμων, ενώ η ΕΛΙΝΟΙΛ έναν σύμμαχο με μεγάλη τεχνογνωσία στην αγορά ενέργειας.

    H συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έκλεισε το Σάββατο και περιλαμβάνει την αξιοποίηση του ευρύ δικτύου και του σημαντικού πελατολογίου της Ελινόιλ, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 10.000 οικιακούς πελάτες και μερίδιο 20% στους βιομηχανικούς πελάτες. Η Ελινόιλ διαθέτει επίσης 620 πρατήρια υγρών καυσίμων, τρια δεξαμενόπλοια και τρεις αποθηκευτικούς χώρους.

    Την από κοινού δραστηριοποίηση για την πώληση ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα η Ήρων, το κοινό σχήμα του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού ENGIE, και η εταιρεία πετρελαιοειδών Ελινόιλ.

    Στο επίκεντρο της συμφωνίας που έκλεισε το Σάββατο, βρίσκεται η αξιοποίηση του δικτύου και του πελατολογίου της εταιρείας καυσίμων, η οποία κατέχει περισσότερα από 600 πρατήρια υγρών καυσίμων, τρία δεξαμενόπλοια, τρεις αποθηκευτικούς χώρους, και μερίδιο 20% στους βιομηχανικούς πελάτες.

    Η Ήρων, η κοινοπραξία των ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ENGIE, θα χρησιμοποιεί το δίκτυο της Ελινόιλ για να προωθεί τα προϊόντα της ενώ θα προμηθεύει την πετρελαϊκή εταιρεία φυσικό αέριο και ρεύμα στα πρατήριά της.



    ΣΧΟΛΙΑ