ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αίγυπτος άρχισε να λαμβάνει μικρές ποσότητες φυσικού αερίου από το Ισραήλ, τερματίζοντας μια εξαήμερη διακοπή των προμηθειών, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει το Bloomberg.
Το Ισραήλ έκλεισε δύο από τα τρία κοιτάσματα φυσικού αερίου στις 13 Ιουνίου ως προληπτικό μέτρο, καθώς η χώρα αντάλλαξε πυρά πυραύλων με το Ιράν. Τα κλεισίματα σταμάτησαν τις ροές προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία, οι οποίες με τη σειρά τους διέκοψαν τις προμήθειες σε διάφορες βιομηχανίες, καθώς προσπάθησαν να δώσουν προτεραιότητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Διακοπτόμενες ποσότητες εξάγονται από το Ισραήλ, δήλωσαν οι πηγές του Bloomberg, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης. Η Chevron, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο κοίτασμα, το Λεβιάθαν, και το μοναδικό σε λειτουργία κοίτασμα, το Ταμάρ, παρέπεμψε ερωτήσεις σχετικά με τον εφοδιασμό στο υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ.
Πριν ξεσπάσει η σύγκρουση την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ διοχέτευε στην Αίγυπτο έως και 1 δισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα. Η Αίγυπτος στέλνει επί του παρόντος 100 εκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως στην Ιορδανία, δήλωσε την Τετάρτη η Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας της τελευταίας.
Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Eli Cohen είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι κάποιες εξαγωγές προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία μπορεί να επαναληφθούν την Πέμπτη.
Διαβάστε επίσης
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στις 10 Ιουλίου η ΓΣ για την πώληση της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις
Μερτς: Ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τον Νετανιάχου σε τηλεφωνική τους επικοινωνία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Drewry: Μείωση κατά 7% στις τιμές των εμπορευματοκιβωτίων – Στα 3.279 δολάρια η μέση τιμή
- Κλιμακώνεται η σύγκρουση ΠΕΝΕΝ-Ακτοπλόων: Νέα 24ωρη κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή
- Καιρός: Αλλάζει ο καιρός από σήμερα με ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια – Πού θα πλήξουν τα φαινόμενα
- Ισραήλ – Ιράν: Νέο ιρανικό πλήγμα στην Μπερ Σεβά – Η ΕΕ ζητά λύση με διπλωματία – Τις επόμενες 2 εβδομάδες θα κριθεί η εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο (live upd)
