• Business

    Energean: Σχεδιάζει μονάδα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και μονάδα υδρογόνου στη Β. Ελλάδα

    • NewsRoom
    Μάθιος Ρήγας Energean Oil

    Μάθιος Ρήγας, CEO Energean Oil & Gas


    Πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή μονάδας αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και ενός εργοστασίου υδρογόνου στη βόρεια Ελλάδα υπέβαλλε σύμφωνα με το Bloomberg η Energean Plc.

    Το έργο θα είναι το πρώτο του είδους του στη Μεσόγειο, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ματθαίος Ρήγας μιλώντας σε συνέδριο την Τετάρτη, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το έργο πλησιάζουν τα 500 εκατ. δολάρια, ενώ, εάν εγκριθεί, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloobmerg.

    Η Energean αρνήθηκε να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 32 δισ. ευρώ (39 δισ. δολάρια) από το ταμείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα κράτη-μέλη να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

    Η Energean, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάζει να κατασκευάσει τη μικρής κλίμακας μονάδα μπλε υδρογόνου στο πεδίο Σίγμα στην Καβάλα, κοντά στον Πρίνο. Το μπλε υδρογόνο παράγεται από τη μετατροπή του φυσικού αερίου σε υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

    Αντίθετα η Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας δαπανούν πολλά δισεκατομμύρια στην έρευνα και την παραγωγή πράσινου υδρογόνου, το οποίο παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Energean: Προχωρά στην ανάπτυξη θαλάσσιων κοιτασμάτων στην Αίγυπτο

    Energean: Προχωρά στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish North στο Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ