• Business

    Ένα βήμα πριν την επαναλειτουργία του το Mega – Υπέγραψε και η Eurobank

    • NewsRoom


    Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία του Mega έδωσε η τράπεζα Eurobank με την υπογραφή της.  Μετά τις υπογραφές της τράπεζας Πειραιώς και της Alpha, το απόγευμα της Παρασκευής υπέγραψε την συμφωνία, την οποία είχε προαναγγείλει πριν λίγες μέρες στους εργαζόμενους του καναλιού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η τρίτη τράπεζα.

    Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η υπογραφή και της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου από Δευτέρα να αρχίσει η διαδικασία επαναλειτουργίας του καναλιού.

    Νωρίτερα, οι μέτοχοι έλαβαν εγγράφως την σύμφωνη απάντηση των τραπεζών Πειραιώς και Alpha στις οποίες το κανάλι έχει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ.

    Μόλις ολοκληρωθεί η έγγραφη συμφωνία και με τις 4 συστημικές τράπεζες, αναμένεται να  αρχίσει ο αγώνας δρόμου για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας για την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

    Με τις τέσσερις υπογραφές ανοίγει ο δρόμος για την υπαγωγή της ΤΥΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.

    Επίσης μετά από αυτή τη εξέλιξη εκτιμάται ότι θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους οι οποίοι κρατάνε ανοιχτό το κανάλι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: «Πράσινο φως» από τις τράπεζες για τη διάσωση του Mega

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mega: Προφορική συμφωνία με τις τράπεζες για την επαναλειτουργία του «μεγάλου καναλιού»



    ΣΧΟΛΙΑ