• Business

    Ένα ακόμα τάνκερ VLCC στα χέρια της Pantheon του Κανελλάκη (με 56 εκ. δολ)

    tanker


    Στην κατοχή της Pantheon Tankers του Χρήστου Κανελλάκη πέρασε το τελευταίο πλοίο τύπου VLCC της Teekay Corp, σε ένα deal που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 56 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το τάνκερ Shoshone Spirit, χωρητικότητας 314.000 dwt, που κατασκευάστηκε το 2011 στα ναυπηγεία Daewoo και είναι χρονοναυλωμένο στην Koch μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στα 44.860 ευρώ ημερησίως. Η συμφωνία εκτιμάται ότι περιλαμβάνει και το υπολειπόμενο μέρος της ναύλωσης.

    Το Shoshone Spirit γίνεται έτσι το τρίτο τάνκερ VLCC της Pantheon, μετά τα Sea Lion (χωρητικότητας 305.000 dwt) και Sea Lynx (χωρητικότητας 318.000 dwt), ενώ η εταιρεία έχει παραγγείλει επιπλέον δύο VLCC από τα ναυπηγεία Samsung και δύο ακόμα από τα ναυπηγεία Hyundai – και τα τέσσερα αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2016.

    Από την άλλη, για την καναδική Teekay η πώληση του Shoshone Spirit σηματοδοτεί την αποχώρησή της από την αγορά των τάνκερ VLCC, καθώς αυτό ήταν το τελευταίο της πλοίο αυτού του τύπου, αφήνοντας την εταιρεία με ένα στόλο συμβατικών τάνκερ που περιλαμβάνει μόνο δύο ναυλωμένα aframax.

    Η μόνη εταιρεία του ομίλου Teekay που διαθέτει πλέον τάνκερ VLCC είναι η θυγατρική του Teekay Tankers, η οποία έχει στην κατοχή της το 50% του πλοίου Hong Kong Spirit, χωρητικότητας 319.000 dwt.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/echete-lefta-sti-megali-vretania-dite-ti-tha-simvi-apo-do-ke-pera/55965



    ΣΧΟΛΙΑ