• Business

    Emirates: Επιθυμεί να ακυρώσει την παραγγελία πέντε αεροσκαφών, τι αντιπροτείνει η Airbus


    Την ακύρωση της παραλαβής πέντε αεροσκαφών Airbus A380, από τα συνολικά οκτώ που έχει παραγγείλει, επιδιώκει η Emirates, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Airbus φέρεται να διαφωνεί, καθώς τα υποστηρίζει πως τα πέντε αεροσκάφη βρίσκονται ήδη σε διαδικασία συναρμολόγησης.

    Η Emirates σχεδιάζει να παραλάβει τα υπόλοιπα τρία αεροσκάφη, η κατασκευή των οποίων έχει ήδη ολοκληρωθεί, πριν από το τέλος του οικονομικού έτους. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg, δεν επιθυμεί να γίνει το ίδιο με τα υπόλοιπα πέντε. Η Airbus από την πλευρά της φέρεται να αντιπροτείνει την αναβολή των παραδόσεων των νέων αεροσκαφών ή και των πληρωμών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Emirates περιορίστηκε να απαντήσει ότι παραμένει «σε διάλογο με την Airbus» σχετικά με τις απαιτήσεις του στόλου της και δεν σχολιάζει εμπορικές συζητήσεις, ενώ η Airbus αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες με τους πελάτες της είναι εμπιστευτικές.

    H Emirates διαθέτει ήδη 115 A380 και σχεδίαζε να τα χρησιμοποιήσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Σε περίπτωση άρνηση από την Emirates thw εκτέλεσης των συμβάσεων για τα A380, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Airbus, θα έχει κόστος για τον αερομεταφορέα, αφού θα ενεργοποιήσει κυρώσεις έως και 70 εκατ. δολαρίων για κάθε αεροσκάφος.



    ΣΧΟΛΙΑ