• Business

    Emirates: Ανακοινώθηκε το mega deal $52 δισ. με την Boeing

    • NewsRoom

    Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και CEO της Emirates Airlines and Group (Πηγή: forbesmiddleeast.com)


    Σε παραγγελία 95 αεροσκαφών Boeing προχωρά η Emirates Airlines, σφραγίζοντας ένα mega deal 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Boeing, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα στο Dubai Airshow 2023.

    Ο κρατικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι, θυγατρική του Ομίλου Emirates, παραγγέλνει 55 επιπλέον Boeing 777-9 και 35 από τα 777-8 του, ανεβάζοντας τις συνολικές παραγγελίες της αεροπορικής εταιρείας για τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου 777X στις 205 μονάδες.

    Επίσης, ενημερώνει την παραγγελία του Boeing 787 Dreamliners από 30 σε 35, που αποτελούνται από 15 787-10 και 20 787-8.

    Η Emirates επιβεβαίωσε επίσης την παραγγελία της για άλλους 202 κινητήρες από την General Electric: τους κινητήρες GE9X, οι οποίοι θα τροφοδοτούν το νέο αεροσκάφος 777X.

    Η ανακοίνωση ανεβάζει τη συνολική παραγγελία κινητήρων GE9X της Emirates σε 460.

    Η Emirates διαθέτει ήδη τον μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών Boeing 777 από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

    Η συνεχής επιθυμία για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου υπογραμμίζει τη σημασία της αγοράς της Μέσης Ανατολής για τη ζήτηση αυτού του μοντέλου.

    Οι πελάτες της Μέσης Ανατολής κατέχουν πλέον «το μεγαλύτερο μέρος ευρείας ατράκτου αεροσκαφών Airbus και Boeing και βρίσκονται στο 30% του παγκόσμιου συνόλου», σύμφωνα με αναλυτές της εταιρείας διαχείρισης περιουσίας AllianceBernstein.

    Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ρόλο της περιοχής της Μέσης Ανατολής, η οποία αποτελεί κόμβο σύνδεσης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

    Τόσο η Boeing όσο και η Airbus έχουν αναδείξει την περιοχή ως βασική πηγή ζήτησης για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, με έντονες μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης και υγιή ανάκαμψη της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών μετά την πανδημία Covid-19, γεγονός που ενισχύει την αισιοδοξία για παραγγελίες των αεροπορικών εταιρειών.

    «Η Emirates είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αεροσκαφών Boeing 777 και η σημερινή παραγγελία ενισχύει αυτή τη θέση. Έχουμε συμμετάσχει στενά στο πρόγραμμα 777 από την έναρξή του μέχρι την τελευταία γενιά αεροσκαφών 777X», ανέφερε ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates Airlines and Group, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    «Το 777 ήταν βασικό στον στόλο και το δίκτυο της Emirates, για τη σύνδεση πόλεων σε όλες τις ηπείρους χωρίς στάση μέχρι το Ντουμπάι», είπε.

    Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος 777 μπορεί να πετάξει έως και 18 ώρες.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη σχέση μας με την Boeing και ανυπομονούμε να ενταχθεί το πρώτο 777-9 στον στόλο μας το 2025», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Την ίδια στιγμή, ο Stan Deal,  εμπορικός διευθυντής για τις εταιρείες που συνεργάζονται με την Boeing, ανέφερε στο CNBC ότι οι παραγγελίες ευρείας αεροσκαφών ευρείας ατράκτου έχουν αυξηθεί.

    Διαβάστε επίσης: 

    Όμιλος Μαρινάκη: Δημιουργεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στα LNG στο αμερικανικό χρηματιστήριο

    Υπερεκπτώσεις στις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ – Ίδιες τιμές με τα εισιτήρια κινηματογράφου!

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Κέρδη 28,2 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ