• Business

    Εμ. Γεωργιαννάκης (Metropolitan Hospital): «Τρέχουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα»

    Metropolitan Hospital Athens


    Νέους δρόμους συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας ανοίγει το μνημόνιο αδελφοποίησης που υπέγραψε το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital με το Shanghai Chest Hospital της Κίνας, το πρώτο νοσοκομείο στον κόσμο που ειδικεύεται στη θεραπεία θωρακοχειρουργικών περιστατικών.

    Σε μια περίοδο κατά την οποία οι προοπτικές για τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα θετικές με την επένδυση της Cosco Shipping στον Πειραιά, η σύμπραξη των δύο νοσοκομείων «επισφραγίζει» τη συνεργασία των δύο χωρών και σε επιστημονικό επίπεδο.

    Το Shanghai Chest Hospital της Κίνας αποτελεί έναν «γίγαντα» στο χώρο της Θωρακοχειρουργικής, κατέχοντας την πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά στον αριθμό των θωρακοχειρουργικών περιστατικών που αντιμετωπίζει.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016 διενήργησε περισσότερα από 10.000 μείζονα χειρουργεία θώρακος, ενώ το 91% αυτών διενεργήθηκε με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Το νούμερο αυτό δεν έχει καταγραφεί ξανά από κανένα νοσοκομείο σε διεθνές επίπεδο.

    Επίσης, πρωτοστατεί, σε παγκόσμια κλίμακα, και στην ερευνητική δραστηριότητα, υπό την αιγίδα του Jiatong University της Σαγκάης.

     

     

     

     

     

     

    Η λειτουργία του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital ξεκίνησε, υπό τη διεύθυνση του Θωρακοχειρουργού κ. Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη, τον Οκτώβριο του 2017 και παρουσιάζει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία.

    «Τον τελευταίο χρόνο έχουμε διενεργήσει 60 ρομποτικές επεμβάσεις θώρακος και 140 θωρακοσκοπικές, της στιγμή που το Saint James Hospital στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τρία χρόνια προϋπηρεσίας στη Ρομποτική έχει διενεργήσει 74. Τρέχουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα και αυτό έχει γίνει αντιληπτό σε διεθνές επίπεδο. Στόχος μας είναι φέτος να ξεπεράσουμε τα 100 ρομποτικά χειρουργεία θώρακος», αναφέρει στο mononews.gr ο κος Γεωργιαννάκης, ο οποίος και εκπαιδεύτηκε στο Shanghai Chest Hospital.

    Έκτοτε, η διασύνδεσή των δύο νοσοκομείων παρέμεινε ανοιχτή με το «κοινό συμβούλιο δύσκολων περιστατικών», μέσω του οποίου συναποφάσιζαν για δύσκολα χειρουργεία. Από τη στιγμή που το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό επεμβάσεων, η άτυπη αυτή συνεργασία, επισημοποιήθηκε, με τις υπογραφές να “πέφτουν” την Παρασκευή, 19 Απριλίου.

    «Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για εμάς, διότι εισχωρούμε σε έναν διεθνή χώρο, στον οποίο γίνεται έρευνα στις νέες τεχνολογίες κι εμείς θα είμαστε παρόντες. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα πρωτοπορούμε συνεχώς σε θέματα Θωρακοχειρουργικής», τονίζει στο mononews.gr ο κ. Γεωργιαννάκης.

    Αναφερόμενος στους ειδικούς από το Shanghai Chest Hospital με τους οποίους θα συνεργαστεί το Τμήμα του,  τόνισε ότι πρόκειται για την «αφρόκρεμα» του νοσοκομείου, κάνοντας ειδική μνεία στους τακτικούς καθηγητές, Wentao Fang, ο οποίος είναι Clinical Fellow στο Πανεπιστήμιο Harvard και στον Pan Changqing, πρόεδρο του νοσοκομείου,  ο οποίος είναι στο UCLA. Επεσήμανε δε, ότι διενεργούν 15-20 χειρουργεία την ημέρα, έκαστος.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής της υπογραφής του μνημονίου, στην οποία παρέστη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Healthcare Group, κος Δημήτριος Σπυρίδης, η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zhang Qiyue, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξέλιξη αυτή και, αφού αναφέρθηκε στην επένδυση της Cosco και τους δρόμους συνεργασίας που ανοίγουν σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύμπραξη μεταξύ των δύο νοσοκομείων θα αποτελέσει την αφετηρία μίας ευρύτερης συνεργασίας των δύο χωρών, μεταξύ νοσοκομείων, γιατρών, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

    Τα πρώτα βήματα της συνεργασίας θα γίνουν σε καθαρά επιστημονικό επίπεδο, ενώ οι οποιεσδήποτε οικονομικές προεκτάσεις θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το μνημόνιο αδελφοποίησης να «φέρει» το επόμενο παγκόσμιο μίτινγκ Θωρακοχειρουργικής Ογκολογίας στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναγεννητική Ιατρική με τεχνολογία αιχμής στο Metropolitan General

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με ΥΓΕΙΑ-METROPOLITAN-ΜΗΤΕΡΑ-ΛΗΤΩ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αδελφοποίηση και επίσημη συνεργασία Metropolitan Hospital – Shanghai Chest Hospital



    ΣΧΟΛΙΑ